Cytat(guard6 @ 14.05.2010, 20:34:23 )

Czesc. Chce zalozyc strone internetowa. Jestem po kursie HTML. Mam pare pytan, moze smiesznych ale prosze o odpowiedz. Czy istnieja szablony z logowaniem? Bo jak szukam w darmowych szablonach to rzadko kiedy widze z logowaniem. Chcialbym najpeirw napisac moja strone w edytorze, znalezc szablon i dopiero potem go umiescic na serwerze. Jaki edytor i jaki program zeby sprawdzic efekt przed wrzuceniem do sieci? I mam tez problem z hostingiem. Z darmowych znam cba i 000webhost. Mozna na nich umieszczac wlasne reklamy? Czy moze wybrac boo.pl? Potrzebuje takiego ktory by bez problemu udzwignal np. 5 tys userow. Mam jeszcze pare innych pytan wiec po udzieleniu odpowiedzi prosze nie zmaykac tego tematu. Dzieki i pzdr.
Cytat
Czy istnieja szablony z logowaniem
Zależy co przez to rozumiesz, czy tylko i wyłącznie zawierające formularz, czy posiadające cały mechanizm logowania. Jeżeli to pierwsze to istnieją, jeżeli to drugie to w samym html nie ma, ale jest mnóstwo darmowych cms.
Cytat
Jaki edytor i jaki program zeby sprawdzic efekt przed
Do pisania:
ciężkie, ale bardzo rozbudowane:
-eclipse pdt
-netbeans (moje ulubione środowisko)
lekkie
-notepad++
Do testowania:
-VertrigoServ
-xampp
-bitnami (jeżeli chcesz używać postgre)
Co do serwera to polecam jednak wykupić, na bezpłatnych nie ma co polegać. Polecam ovh z tańszych hostingów. Z darmowych to może ostatecznie
http://www.freehostingcloud.com/ ale głowy nie dam.