Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Mini site
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Lethys
Witam, bede robil tak zwane squeeze site czy tez mini site. Przerobilem sobie szablon, chce sie od was dowiedziec :

1. Czy moge uzywac czcionki Calibri, jest ona dodawana przy viscie i z tego co czytalem jest darmowa.
2. Czy widac czionke Calibri ? Czy sie nadaje/ jest czytelna ? Jezeli nie to jaka czcionke polecacie ?
3. Czy jak na serwerze zamiescilem plik czcionki i z tego wlasnie miejsca jest pobierany, kazdy bedzie ja widzial ?

Strona :ciach !

Z gory dziekuje za pomoc
Ociu
Przenoszę.

Edit: Okazuje się że design nie jest Twój. usuwam link do strony, zostawiam temat otwarty bo są pytania do userów. Dodawanie na siłę linka skończy się warnem.
Lethys
No przeciez napisalem ze
Cytat
Przerobilem sobie szablon
, nigdzie nie pisalem ze stworzylem to sam od 0.

Bez linku ten post trafi sens, prosze o przywrocenie linku.
pedro84
Cytat(Lethys @ 16.05.2010, 10:57:31 ) *
Bez linku ten post trafi sens, prosze o przywrocenie linku.

Ale w tym dziale oceniamy prace użytkowników, a nie co ktoś przerobił.

Co do meritum, na XP jej nie będzie, na Linuxie/Macu też. Poczytaj o font-face + ewentualnie Cufon.
Ociu
Jak widać Twój temat teraz jest w przedszkolu a nie w ocenach, więc link do strony nie jest potrzebny. Na pytania można odpowiedzieć bez wchodzenia na Twoją stronę.

eot.
Lethys
Ale jezeli umieszcze czcionke na serwerze to nie bedzie wyswietlac jej u ludzi ktorzy jej nie maja ?
Druga kwestia czy legalnie moge ja uzywac ?
kapuch
Cytat(Lethys @ 16.05.2010, 11:33:25 ) *
Ale jezeli umieszcze czcionke na serwerze to nie bedzie wyswietlac jej u ludzi ktorzy jej nie maja ?

No przeciez pedro84 napisal ci o font-face.
pedro84

font-face, jak napisałem.

Sprawdź w licencji czcionki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.