Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmiana danych MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
voot
Mam pewien problem, mianowicie po kliknięciu przycisku ma zmienić się kilka wpisów w bazie danych, działa wszystko, ale chcę dodać jeszcze jedną rzecz. Obecny kod:
  1. mysql_query("UPDATE ". SETTLE_TABLE ." Set settle_u". $CONFIG_MILITARY_SAVE ." = settle_u". $CONFIG_MILITARY_SAVE ." + ". $get_units ." WHERE settle_id = ". $_SESSION['this_settle']);

Chcę, aby przy wykonaniu tego polecenia zmieniło się także settle_no_conversion = 1 na settle_no_conversion = 0, znajduje się to w tej samej tabeli. Może mi ktoś pomóc? Z góry dziękuję za pomoc.
tehaha
spróbuj tym:
  1. mysql_query("UPDATE ". SETTLE_TABLE ." Set settle_u". $CONFIG_MILITARY_SAVE ." = settle_u". $CONFIG_MILITARY_SAVE ." + ". $get_units .", settle_no_conversion = '0' WHERE settle_id = ". $_SESSION['this_settle']);
voot
Cytat(tehaha @ 16.05.2010, 21:37:45 ) *
spróbuj tym:
  1. mysql_query("UPDATE ". SETTLE_TABLE ." Set settle_u". $CONFIG_MILITARY_SAVE ." = settle_u". $CONFIG_MILITARY_SAVE ." + ". $get_units .", settle_no_conversion = '0' WHERE settle_id = ". $_SESSION['this_settle']);

Tak już próbowałem, ale coś nie zmienia, pierwsza część działa, ale ta dopisana już nie

Kurcze jaki ja jestem głupi, wystarczyło dodać:
  1. $_SESSION['settle_no_conversion'] = 0;

teraz wszystko działa. Dziękuję za odpowiedź.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.