Przerobiłem troszkę materiału i proszę o poradę. Zanim się napiszę i potem wszystko będzie źle

Napisałem klasę do łączenia się z mysql i nawet działa. Pytanie mam takie czy jest to dobrze napisane ?
Czy na coś zwrócić uwagę i gdzieś mam jakieś błędy? które Wy widzicie ?
class mMySQL { public $Serwer, $Baza, $Uzytkownik, $Haslo; #-############################################# # Nawiazywanie polaczenia z baza function Polacz ($link=false) { if (!$this->link_id) { $this->blad("Nie mogę podłączyć się do serwera: <b>$this->Serwer</b>."); } $this->blad("Nie mogę wybrać bazy danych: <b>$this->Baza</b>."); } } }#-#Polacz() #-############################################# # zamykanie polaczenia z baza function Zamknij() { $this->blad("Nie można zamknąć połączenia z serwerem :("); } }#-#zamknij() #-############################################# # komunikaty o błędach function blad($msg='') { if($this->link_id>0){ } else{ } }#-#blad() } ## JAK TO DZIAŁA $SQL = new mMySQL(); $SQL->Serwer = 'localhost'; $SQL->Baza = 'mysql'; $SQL->Uzytkownik = 'root'; $SQL->Haslo = ''; $SQL->Polacz(); $SQL->Zamknij(); ?>
Czy na przykład użyć protected Polacz; ?