Mam pewien problem, z którym próbowałem już walczyć na kilka sposobów.
Korzystam z frameworka Kohana, to mój pierwszy projekt w nim pisany. Do łączenia się z bazą danych używam interfejsu PDO. W konstruktorze klasy abstrakcyjnej wywołuję metodę, w której łączę się z bazą danych. Klasa ta jest dziedziczona przez inne klasy, gdzie chcę korzystać z tego identyfikatora i wykonywać zapytania. Skrypt wyrzuca mi błąd, że przekroczony został limit połączeń z bazą danych. Sprawa wydaje się być prosta, wystarczy w metodzie nawiązującej połączenie z bazą danych sprawdzać, czy takie połączenie już istnieje. niestety wyczerpały mi się już pomysły, jak to zrobić, męczę się z tym już od jakiegoś czasu i nie mogę z tego wybrnąć. Będe wdzięczny za jakieś podpowiedzi. Oto kod tej metody:
private function init_PDO() { try { $this->connect = new PDO('mysql:host='.$this->PDO_host.';dbname='.$this->PDO_dbname, $this->PDO_username, $this->PDO_password, array(PDO::MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => "SET NAMES ".$this->PDO_database_encoding)); $this->connect->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION); } catch(PDOException $e) { } }