Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwer współdzielony, i wysyłka newslettera
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
teleimpact@
Witam, na obecnym serwerze (polserwer pl) posiadam stronę, do użytkowników serwisu wysyłam newsletter raz w tygodniu. Czasem zdaży się że ktoś kupi mailing, więc wysyłany jest w tygodniu (max 2 mailingi w tygodniu). Liczba userów to ~8.000 nie rośnie w zastraszającym tempie, bo i nie jest wymagana rejestracja.

Do wysyłki newslettera jak i mailingów, używam autorskiego systemu który to korzysta z funkcji ()mail. Mam możliwość ustawienia ile maili ma zostać wysłane za jednym razem (np. 10x po 800) jak i czas który w odstępach będzie wysyłał te 800 maili. Np. (1 mail co 5sek.).

System nie korzysta z CRON, więc muszę mieć odpalony skrypt przy wysyłce, która trwa - 13h!
A to przez limity na serwerze (600 maili na godzinę).

Pamiętam, że taki limit ma home, tyle że 600 maili na minutę (choć zalecają 300). Niestety nie mam zbyt dużego budżetu, a serwer w HOME trochę kosztuje. Spory limit ma też NO-1 (podobno nawet nie ma limitu blinksmiley.gif ) jednak serwery stały się tak awaryjne, ze nie da się nawet wysyłać mailingu, co chwilę serwer pada.

Czy znacie jakiś serwer współdzielony, który posiada duży limit wysyłki poprzez ()mail?
Najlepiej z możliwością płatności co miesiąc lub max 3-mies.
pedro84
Cytat(teleimpact@ @ 19.05.2010, 03:44:08 ) *
Czy znacie jakiś serwer współdzielony, który posiada duży limit wysyłki poprzez ()mail?

Tak. Serwer dedykowany bądź VPS. Nigdzie, gdzie administratorzy mają głowy na karkach nie znajdziesz b. wysokiego limitu na współdzielonym.
teleimpact@
Tz. Nie chodzi mi o 8000 na godzinę, wystarczy 1000 - 1500 na/h
pedro84
To już zależy od umowy z administratorem, ale normalnie nikt Ci tyle nie da. Może uderz do administratora?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.