Witam
Próbuję wstawić jakiś bogatszy edytor do zarządzania treściami w backendzie na podstawie tego tematu walcze z tym już drugi dzień i ciągle nic sciana.gif

Używam symfony1.4.1, tinyMCE 3.3.6, sfFormExtraPlugin1.1.1 konfiguruję wszystko według podanego wyżej tematu, i efektów nie widać tzn. żadnych błędów nie wywala stronka normalnie się odpala ale edytora nie ma. Poniżej zamieszczam fragment źródeł strony
  1. <label for="artykul_tresc">Treść</label>
  2. <div class="content"><textarea name="artykul[tresc]" id="artykul_tresc">Lorem ipsum dolor sit amet.</textarea><script type="text/javascript">
  3. tinyMCE.init({
  4. mode: "exact",
  5. elements: "artykul_tresc",
  6. theme: "advanced",
  7. width: "450px",
  8. height: "350px",
  9. theme_advanced_toolbar_location: "top",
  10. theme_advanced_toolbar_align: "left",
  11. theme_advanced_statusbar_location: "bottom",
  12. theme_advanced_resizing: true
  13. ,
  14. theme_advanced_disable: "anchor,image,cleanup,help"
  15. });
  16. </script></div>

Jak widać skrypt jest umieszczony w źródle a nic się nie dzieje.
Napiszcie jak umieszczacie u siebie w backendzie zaawansowany edytor, lub co może być nie tak w tym rozwiązaniu, bo już tracę zmysły withstupidsmiley.gif .
edycja:
ups... a jednak jest błąd w webdeveloperze kontrolka js wyświetla mi błąd: "tinyMCE is not defined" no i faktycznie w źródłach nie ma dodanej biblioteki tiny_mce.js, no ale tu pojawia się pytanie dlaczego??

Dobra problemu jak zwykle szukałem zbyt głęboko a w layout.php miałem zakomentowaną linijkę
Kod
<?php include_javascripts() ?>

Problem rozwiązany:)