Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Layout i sloty
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
SnakeEater
Witam,
Mam problem ze slotami. Właściwie to nie wiem czy właśnie z nimi. Chodzi o to, że mam takiego statycznego diva i chcę żeby był on generowany tylko dla niektórych akcji. Nie przekazuję do niego żadnych danych. Slot definiuje się w templacie, ale u mnie za każdym razem ten "slot" wygląda tak samo, więc nie ma sensu definiować go w templacie. Component slot z tego co przeczytałem służą do bardziej złożonych rzeczy. Czego zatem użyć? Najfajniej by było, zęby wpisać w view że chcę tego partiala generować dla takich akcji i tyle. Chodzi o to, żeby slot nie był definiowany w templacie, ale w layoucie lub partialu. W zależności od akcji dodajemy go lub nie.
eamzeet

1. if(
  2. sfContext::getInstance()->getModuleName()=='module1' && sfContext::getInstance()->getActionName()=='action1' ||
  3. sfContext::getInstance()->getModuleName()=='module2' && sfContext::getInstance()->getActionName()=='action2'
  4. ){
  5. include_partial('divModule/divPartial');
  6. }

Dajesz to w layoucie i działa. W ifie podajesz gdzie się ten div ma znajdować.
arecki
Zawsze w layoucie możesz zrobić tak:

1. <?php if(has_slot('nazwa')): ?>
  2. <?php include_slot('nazwa'); ?>
  3. <?php else: ?>
  4. <h1>nie ma slotu</h1>
  5. <?php endif; ?>

a w templatach wybranych akcji:
  1. <?php slot('nazwa'); ?>
  2. <h1>to jest zawartosc mojego slotu</h1>
  3. <?php end_slot(); ?>

Ogólnie manual
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.