Rozwazalem Symfony i Kohana i padlo na Kohane.
Jednak brakuje mi w niej 2 rzeczy:
-Takiego "profilera" jak mamy w symfony, ta belka u gory ktora daje nam duzo info, wiem ze jest takie cos w kohanie jednak nie potrafie znalesc, byl ostatnio taki watek na forum tego tez nie potrafie znalesc :/
-No wlasnie systemu komponentow.Czytalem to: http://forum.kohanaphp.pl/index.php/topic,351.0.html jednak to chyba do konca nie jest to czego ja oczekuje.Poprostu chce miec jeden glowny kontroler-model-widok do ktorego bede wczytywane komponenty ktore tez beda skladaly sie z kontrolera-modelu-widoku a z linku ktory podalem wynika ze komponent to tylko widok z wlasna logika.
Czy jest mozliwosc zrobienia takiego czegos w Kohanie?
Kombinowalem troche i w sumie dam sobie rade cos takiego wykombinowac ,problem raczej tyczy sie routingu....
Poniewaz u mnie w poprzednim silniku(moim fw) linki mialy taka postac:
Cytat
www.mojastrona.com/index.php/Home,Index,Login,tutaj moja byc parametry i tak dalej
Czyli Home jest to glowny kontroler Home dla normalnych strony i Admin dla PA potem akcja Index to akcja ktora sie odpala w kazdym glownym kontrolerze w ktorej ladujemy komponenty no i wkoncu akcja Login ktora jest tylko w komponencie Auth i poprostu w jej miejsce w glownym widoku ladujemy albo form do logowania lub panel user'a gdy jest zalogowany.
Routing w Kohanie wyglada tak:
Class/method/params
A ja bym musial miec:
BaseClass/BaseMetohd/ComponentClass/method/params
Ewentualnie
BaseClass/ComponentClass/method/params
Gdzie BaseMethod to zawsze index().
Pozdro ;]