Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]dziwna sprawa ze skryptem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tofik1778983
Mam mały problem..
Napisałem skrypt galerii.. podajemy ścieżkę do katalogu "galerie" w zmiennej $folder_gal (w folderze "galerie" są folderki, każdy folder zawiera pliki *.jpg oraz katalog _min gdzie są przechowywane miniatury tych że plików jpg)
Gdy testuje plik odpalając go bezpośrednio jest on w katalogu "galerie" podając w zmiennej ścieżkę
  1. $folder_gal="./";
wszystko śmiga tak jak sobie wymyśliłem.
Natomiast jak wstawiłem galerie w moją stronę trzeba było zmienić ścieżkę na
  1. $folder_gal="./pliki/galerie";

wyświetla się napis " bla bla bla" będący na początku pliku przed <?php a reszty kodu jaby nie wczytywało wogule...
Jak zmienię ścieżkę w $folder_gal na inna bądź z błędem wywala mi komunikat
Cytat
"Warning: opendir(./plix/galeri) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory..."

Ręce opadają bo nie mam żadnego pomysłu. Spaliłem z pół paczki fajek szukając błędu i zmieniając ścieżki..
Używam xampp'a
I mam z nim problem bo podobnie nie widzi mi skryptu odpowiadającego za logowanie się na stronie.. na serwerze zewnętrznym działa jak trzeba a na xampp'ie tak jakby go wcale nie było..
Kshyhoo
Problem musi być naprawdę poważny, skoro założyłeś aż trzy identyczne wątki...
1. Pokaż więcej kodu tej galerii... I może spróbuj tak:
  1. $base_dir = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']; // wszystkie ścieżki w stosunku do serwera
  2. $file = scandir($base_dir."/".$path);

2. Co do skryptu logowania, bez kodu nikt Ci nie pomoże, ale aż mnie skręca, żeby pokierować Cię na wątek z pomocą dla lamusów: Temat: Najczstsze bdy - pkt. 10.
tofik1778983
Przepraszam za powielenie tematu ale przeglądarka miała zamułe i kliknąłem z 2 razy za dużo Nie wiedziałem o tym.

Kod logowania (sesji) sprawdził mi znajomy programista mówi ze jest wszystko jak trzeba, działa na serwerze zewnętrznym ale nie działa w ogóle na xampp'ie i też nie wie dlaczego. On sprawdzał na własnym serwerze i też było ok. Tu sobie dam spokój, przerabiać raczej nie będe.

Nie ważne...
piotrooo89
proszę o używanie odpowiedniego bbcode.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.