No więc mam problem z blokami. Poniżej przedstawiam kod tych divów:
Kod
<div style="padding: 5px; width: 688px; border: solid black 1px; background-color: #4b754b;">
<div style="float: left; width: 150px; height: 150px; border: solid black 1px; background-color: #4b754b;">
</div>
</div>
<div style="float: left; width: 150px; height: 150px; border: solid black 1px; background-color: #4b754b;">
</div>
</div>
I to wygląda tak:

Zawsze jak daję float: left; to mi wyskakuje to okienko z tego pierwszego bloku i się zwija tak jakby tam niczego nie było. Jak zmienię na float: none; to wtedy się rozciąga normalnie ten pierwszy blok, ale za to potem ten następny jest na środku, a kolejne elementy blokowe ustawiają się pod nim ... Wyjątkiem jest przeglądarka MSIE 6 lub 7 i w niej wyświetla się to tak jak chciałbym, żeby się wyświetlało:

Jak widać na powyższym obrazku, ładnie się wkomponowało to okienko jak należy, ale tylko pod tym starym IE. Oczywiście uzyskam taki sam efekt dodając styl height: 152px;. Ale wolałbym zdecydowanie, żeby to się samo tak wpasowywało, więc pytam, czy jest na to jakiś sposób? Mam juz dosyć za każdym razem wstawiania wysokości, bo raz, że to jest wkurzające, to jeszcze czasami muszę robić coraz to nowe te style w arkuszu, bo mam kompleksowy lay dosyć.
Help...