Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: cURL - dedyk czy wirtualne
Forum PHP.pl > Forum > PHP
srwsio
Taką odpowiedź dostałem od netlook:

Cytat
cURL jest dostępny - niestety nie prowadzimy wsprcia z zakresu jego obsługi. Być może próbuje Pan pobierać dane z zewnętrznego hosta na porcie innym niz 80 - nie jest to dozwolone - wszystkie niestandardowe porty na serwerze na wejscie/wyjscie sa zablokowane ze wzgledow bezpieczenstwa.

Chciałbym się zapytać - czy znacie/posiadacie konta wirtualne aby obsłużyć cUrl czy zostaje mi jedynie jakiś dedyk?

//ps. przepraszam ale nie zauważyłem że w złym dziale dodałem temat - proszę o przesunięcie
zegarek84
a może przeczytaj jeszcze z 2-3 razy tą odpowiedź co tutaj zacytowałeśquestionmark.gif - cURL'a masz u siebie tylko nie udzielają pomocy w pisaniu funkcji... no i masz otwarty tylko port 80 - co już to nie jest w zasadzie związane z cURL'em
srwsio
Cytat
a może przeczytaj jeszcze z 2-3 razy tą odpowiedź co tutaj zacytowałeś

i nic mi to nie dało - wiem tyle ile wiedziałem

Cytat
cURL'a masz u siebie tylko nie udzielają pomocy w pisaniu funkcji...

no czytać ze zrozumieniem to umiem - a po 2 najpierw sprawdziłem sobie w ustawieniach php czy curl jest włączony

Cytat
no i masz otwarty tylko port 80 - co już to nie jest w zasadzie związane z cURL'em

o dziwo to też wiem smile.gif

Tylko jak zauważyłeś cytowany fragment
Cytat
wszystkie niestandardowe porty na serwerze na wejscie/wyjscie sa zablokowane ze wzgledow bezpieczenstwa.

a następnie moje pytanie
Cytat
czy znacie/posiadacie konta wirtualne aby obsłużyć cUrl czy zostaje mi jedynie jakiś dedyk

To w zwrocie " obsłużyć cURL " chodziło mi o to czy jakaś firma zezwala na połaczenia inne niż port 80 czy potrzebny jest do tego serwer dedykowany?

pozdrawiam

ps. no chyba że jest jeszcze jakieś inne wyjście .

Crozin
Cytat
ps. no chyba że jest jeszcze jakieś inne wyjście .
fsockopen
srwsio
Cytat(Crozin @ 19.06.2010, 16:41:36 ) *

tutaj to nie pomoże - odświeżyłem wątek w którym ktoś kiedyś miał ten sam problem
Doszedłem że w jednym miejscu wywala mi 400 Bad Request
odświerzony wątek
zegarek84
zmiana funkcji na inną nic tutaj nie pomoże na otwarcie/zamknięcie portu... a dodatkowo w fsockopen będziesz miał trudniej - choć jeśli nie ograniczał by Cię firewall i czas to polecałbym pobawić się nim metodą prób i błędów by lepiej zrozumieć protokół HTTP... - ogromny minus dla początkujących przy pobieraniu źródeł to wszystkie nagłówki musisz sam wysłać oraz adres odputuje się inaczej w zasadzie [gdyż resztę adresu podaje się w nagłówku] - do nauki protokołu polecam plugin live http header do mozilli i przyjrzenie się nagłówkom...
Cytat(srwsio @ 19.06.2010, 21:02:18 ) *
tutaj to nie pomoże - odświeżyłem wątek w którym ktoś kiedyś miał ten sam problem
Doszedłem że w jednym miejscu wywala mi 400 Bad Request
odświerzony wątek

założę się, że źle właśnie z tej funkcji skorzystałeś... - niestety na chwilę obecną nie przypominam sobie, bym w sieci widział jakieś tutoriale na jej temat ;/ - jedyne źródło to manual + komentarze + to co napisałem na początku - analiza wysłanych nagłówków przez przeglądarkę...

po prostu jeśli wiesz jaki port potrzebujesz mieć otwarty to zapytaj się czy nie otworzą tego portu lub poszukaj hostingu z otwartym portem - wyślij maila z zapytaniem...

...[java] Downloader - ja na forum staram się nakierowywać na rozwiązanie a nie dawać gotowca w prost - przez naukę lepiej rozumie się problemy i dłużnej zapamiętuje...
srwsio
dzięki za zainteresowanie
plugin LHH znam - stąd właśnie biorę nagłówki

problem polega w skrypcie na tym że z localhosta chodzi bajera a jak wrzucę go gdzieś na serwer to już lipa - jakby coś gdzieś było zablokowane

aha porty są dobrze
zegarek84
no to bez przykładowego kodu który działa dobrze a potem źle ani rusz... + wartało by podać system localhost'a i system serwera [wbrew pozorom mogę poszukać temat gdzie to odgrywało rolę ^^]
srwsio
okej - tylko zamieszczę w tym 2 temacie - gdyż tutaj nie będzie to pasować
zegarek84
a ja odpowiem w tym temacie z 2 powodów:
  • tu się zaczęło...
  • chyba jest problem z "obrabianiem" nagłówków

masz linijkę:
Kod
$location =explode('Location: ',$result);$location=explode('
',$location[1]);

ja jakoś w kodzie wolę jawnie pisać "\r\n" - tu nawrotka do systemu o które się pytałem ;p - nowa linia jest inna w windowsie ["\r\n"] i inna na linuxie [chyba "\r"] - a jeszcze inna na mac'u [chyba "\n"] ^^... niby w pojedynczym apostrofie i jeśli to jest utf-8 kodowanie nie powinno robić różnicy - ale skoro działa na localhoscie u Ciebie a nie działa na serwerze to ja stawiam na tą linijkę....
srwsio
no i widzisz nagłówki były problemem - wystarczyło kilka poprawek i jest ok. - dzięki wielkie za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.