poczatkujaca12
27.06.2010, 05:19:29
Chcę przejść ze strony abc.pl na stronę xyz.pl, w taki sposób, żeby było wiadomo, że wejście nastąpiło ze strony abc.pl
Co prawda wysyłam pakiet danych metodą post... ale nie jest trudno napisać formularz przekazujący identyczny pakiet danych i wysłać z innego serwera.
Wiem o zmiennej $_SERVER['HTTP_REFERER'], która teoretycznie ma podawać adres strony z której nastąpiło wejście...
Tylko w tym przypadku tą zmienną mam pustą [nie wiem dlaczego].
Quantum
27.06.2010, 06:56:03
W sensie, że jesteś w posiadaniu obu stron i chcesz tylko sprawdzić czy użytkownik przyszedł z Twojej drugiej strony ? Nie korzystaj z referera, wystarczy jedna linijka i można go zmienić na dowolny ciąg przez cURL (wlicza się w niego również manipulacja danymi POST i wiele więcej). Ja bym przed przekierowaniem zapisywał o tym informacje w bazie, a na drugiej stronie sprawdził czy taki zapis był, jeżeli tak to przekierowanie przyszło z Twojej strony - jeśli o to Ci chodzi.
poczatkujaca12
27.06.2010, 09:25:48
nie mam dostępu [serwer, edycja plików etc] po stronie pierwszej strony abc.pl,
tylko do tej drugiej - xyz.pl.
i tylko po stronie xyz.pl chcę sprawdzić czy dane wejście na danej stronie było ze strony abc.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.