Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]w linku zmienia rozszeżenie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lampard
Witam

Mam dziwny problem z którym nie mogę sobie poradzić, oróż sciągnąłem skrypt demotywatorów z sieci,wrzuciłem go na
Kod
www.aleksandria1.yoyo.pl
i gdy wszystko już powgrywałem i próbuje wejść w dział jakiś to w linku np jest aleksandria1.yoyo.pl/get_contact.html a w na ftp nie ma takiego pliku jest tylko concact.php i ze wszystkimi innymi jest tak samo. Czyli dodaje mi przed nazwą pliku get_ a za nazwą .html

O co chodzi ? co to za bład ?
smietek
W plikach masz takie linki, i tak Cię potem przenosi. Albo dostosuj pliki (czyli zmień nazwę), albo pozmieniaj w plikach linki.
wookieb
No bo tak to jest zaprogramowane i po co Ci to zmieniać?
lampard
no ale pozmieniałem rozszeżenie i dalej jest ten błąd ?
mcfreak
Nie chcę Cie niepokoić, ale ten skrypt jest na licencji i w sumie posiadasz go bezprawnie, można go kupić było na allegro, a jeżeli autor zobaczy, że go posiadasz, mogą z tego być niemiłe konsekwencje winksmiley.jpg

co do twojego problemu, zapewne jest to htaccess winksmiley.jpg
lampard
no a jak jest darmowy ? umieszczony na stronie darkwarez.pl gotowy do pobrania ?]

Czyli co mam zrobic ?

Plik .htaccess
  1. Options FollowSymLinks
  2. RewriteEngine On
  3. RewriteRule ^(get)_([0-9a-z-]+)_([0-9-]+).html index.php?swap=$2&id=$3&%{QUERY_STRING} [L,QSA]
  4. RewriteRule ^(get)_(item)_([0-9-]+)_([0-9a-zA-Z_]+).html index.php?swap=$2&id=$3&%{QUERY_STRING} [L,QSA]
  5. RewriteRule ^(get)_([0-9a-z-]+).html index.php?swap=$2&%{QUERY_STRING} [L,QSA]
  6. RewriteRule ^(get)_([0-9a-z-]+)_p([0-9]+).html index.php?swap=$2&page=$3 [L,QSA]
  7. RewriteRule ^(action)_([0-9a-z-]+).html $2.php [L,QSA]
  8.  
  9. Options All -Indexes
mcfreak
przecież strona darkwarez to nielegalne oprogramowanie, to jest tam zamieszczone bezprawnie, a autor za to może Cie podać do sądu. na twoim miejscu usunął bym to i zainwestował 30 złoty winksmiley.jpg z autorem tego skryptu miałem styczność, niemiły typ ;]

plik był zrobiony dobrze, cofnij tak jak jest i będzie dobrze ... ><
lampard
Nie rozumiem, co cofnąć ? Jak wrzuciłem pliki to już od samego początku tak miałem że zmienia się link.
mcfreak
być może serwer yoyo nie obsługuje htaccess. nie zmienia to faktu, że skrypt masz nielegalnie winksmiley.jpg
gigzorr

pedro84
1. Najpierw usuń sobie syf ze strony, a nie ludzie łapią syf.
2. Jak coś kradniesz, to radź sobie sam.
3. W szkole jak widać też nie uważałeś => rozszerzenie

Cytat(lampard @ 28.06.2010, 12:14:44 ) *
no a jak jest darmowy ? umieszczony na stronie darkwarez.pl gotowy do pobrania ?]

Najbardziej debilne tłumaczenie jakie kiedykolwiek czytałem. Serio. Nawet w tej domenie jest słowo WAREZ. Nie wiesz co znaczy? Google Ci powie. Gdzie jest napisane, że jest darmowy?

Usuń to, kup normalnie skrypt (pomijam już fakt bezsensowności kolejnej strony o tym samym, zwłaszcza, że pojęcia nie masz za bardzo).
lampard
poprosiłem tylko o pomoc a nie o jakieś debilne komentarze !
pedro84
Cytat(lampard @ 28.06.2010, 13:26:34 ) *
poprosiłem tylko o pomoc a nie o jakieś debilne komentarze !

Jak wyżej wspomniałem, kradniesz? Radź sobie sam. EOT.
nospor
Cytat
umieszczony na stronie darkwarez.pl gotowy do pobrania
Ty naprawdę wierzysz w to co mówisz? Naprawdę żyjesz w takiej nieświadomości?
Tak czy siak w takich sprawach nie pomagamy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.