Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ocena] Zmiana wyglądu strony
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
thomson89
Witam!

Dziś prezentuję wam do wglądu nową wersje strony, którą się opiekuje. Są to głównie (z poziomu użyszkodnikom) zmiany wizualne, które mają ujednolicić wizerunek firmy w sieci (podobny layout jest w szablonie sklepu który prezentowałem).

Dokonałem także drobnych zmian technicznych.

Proszę o ocenę!

Pozdrawiam!

pedro84
Przecież całkowicie się rozjeżdża. Popraw winksmiley.jpg
thomson89
Całkowicie wszystko się rozjeżdza pod explorerami. Niestety tego problemu nie potrafię rozwiązać. Mam nawet temat na forum (link).

Pod FF przez chwilę się rozjeżdżało ponieważ kombinowałem coś by pod IE się nie rozjeżdżało blinksmiley.gif
Pawel_W
  1. WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE!
  2. <br />WSZELKIE KOPIOWANIE, LUB WYKORZYSTYWANIE MATERIAŁÓW ZAMIESCZONYCH NA STRONIE, BEZ WYRAŹNEJ ZGODY AUTORA <b>ZABRONIONE</b>!
  3. <br /><a href="kontakt">KONTAKT</a> | <a href="glowna/prywatnosc">POLITYKA PRYWATNOŚCI</a> | <a href="glowna/regulamin">REGULAMIN KORZYSTANIA Z WITRYNY</a>

do tego wypadałoby użyć
  1. text-transform: uppercase ;)

poza tym mieszasz w klasach nazwy polskie i angielskie, dobrze byłoby trzymać się jednego języka

no i za dużo masz tych style="", tego powinno się unikać i wrzucać do zewnętrznych arkuszy

dużo elementów w kodzie jest zbędnych :/

od strony graficznej troszkę ta strona pusta, niczym specjalnie nie zadziwia smile.gif
r4xz
[-] pusto
[-] czcionki dla niedowidzących
[-] te ramki - samo zło winksmiley.jpg

[+] ładne produkty
thomson89
Z tymi falbankami / ramkami wokół tekstu to myślałem nad ich zmianą, ale nie mam pomysłu.

Jeżeli chodzi o czcionkę, to nie mam tu zbyt wielkiego pola do popisu (odbiorca, eh).

Kod pójdzie pod młotek i od nowa budowa - ale to będzie trudne bo strona opiera się na 4 plikach głównych które ładują odpowiednie pliki z treścią.

Do dzisiaj do 22 postaram się trochę popoprawiać to co "zauważycie"
drake88
Prosta strona, ale kolorystyka mi się nie podoba. smile.gif
Van Pytel
Strona dlugo sie wczytuje... pewnie przez ogrom grafiki. Może mniej tej grafiki?
thomson89
Ale konkretnie, główna strona czy jakaś podstrona? Dziwne, bo u mnie wszystko jest w porządku.
Damonsson
Klikalne jest logo i chyba aż do 500px w prawo od loga też. No chyba, że tak miało być.

Te reklamy w stopce jakoś robią z niej zbyt szeroki twór.

Wszelkie kopowioanie, lub wykorzystywanie materiałów zamieszczonych na stronie, bez wyraźnej zgody autora - zabronione!
Kontakt | Polityka prywatności | Regulamin kozystania z witryny

Przed takim LUB nie stosujemy przecinka.
thomson89
Stopka poprawiona.
gszesiek
firefox ubuntu - dalej się rozjeżdża, posprzątaj kod to sam zobaczysz gdzie robisz błędy
dg2001
Jak masz szukajkę i nic się do niej nie wpisze powinien jakiś komunikat wywalić, ze coś ble ble ble... np nic nie wpisałeś! albo sprawdzać w JS czy coś się wpisało w to pole.

I jak masz wyniki szukania, i nic nie znajdzie lub nic nie wpisze to po co ci te przyciski < wstecz i dalej > ?
Te chmurki / obramowania trochę faktycznie nie trafione jak na firmę jubilerską winksmiley.jpg a i ten tekst z dużych np STRONA GŁÓWNA tą czcionką denerwuje winksmiley.jpg skoro czcionki nie da się zmienić to może pisać Strona Główna ? lepiej by wyglądało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.