Mam mały poroblem z routingiem.
W jednym z komponentow mam taki router:
$articleWiesci = new Zend_Controller_Router_Route( 'Wiesci-z-kraju/*', $articleWiesciAdd = new Zend_Controller_Router_Route( 'Wiesci-z-kraju/Formularz/:action', $articleWiesciStrona = new Zend_Controller_Router_Route_Regex( 'Wiesci-z-kraju/(\d+)-(.*)/*', $router->addRoute('article', $articleWiesci); $router->addRoute('article_form', $articleWiesciAdd); $router->addRoute('article_strona', $articleWiesciStrona);
Niestety ostatni nie działa tak jak trzeba. Sluzy on wyswietleniu konkretnego artykulu + paramtery ( * na koncu), jednak przy Zend_Controller_Router_Route_Regex gwiazda nie działa.
Nie wiem jak to ominąć. Wyczytałem cos o $router->chain(), ale nie moge jakos tego rozgryzc.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Ok moze mala pomoc

Posiedzialem troche i wykombinowalem cos takiego :
$articleWiesciStrona = new Zend_Controller_Router_Route_Regex( 'Wiesci-z-kraju/(\d+)-?([a-zA-Z-]+)', $articleWiesciW = new Zend_Controller_Router_Route( '*'); $router->addRoute('article_strona', $articleWiesciStrona->chain($articleWiesciW));
Teraz widzi mi parametry dodane po adresie np: /Wiesci-z-kraju/5-Wyjazd-do-Warszawy/Strona/2, ale niestety nie widzi samego adresu: /Wiesci-z-kraju/5-Wyjazd-do-Warszawy
Macie jakies pomysly ?
Pozdrawiam