Czesc! Od dluzszego czasu zastanawiam sie, jak logicznie zaplanowac szkielet mojego frameworka, w zasadzie mam na mysli przekazywanie obiektow. Caly moj framework jest pisany obiektowo, sklada sie z bootstrapa ktory kolejno wykonuje zaplanowane dzialania na roznych klasach, przeznaczonych do konkretnego celu. Stworzylem klase statyczna ala Singleton w ktorej przechowuje instancje/obiekty klas, dzieki czemu w przypadku potrzeby odwolania sie z jednej klasy do innej, moge szybko zwrocic referencje do obiektu. Jesli pracuje w klasie Router moge uzyskac dostep do klasy MySQL. Podczas powolania klas do zycia, w metodzie magicznej __construct automatycznie rejestruje instancje w statycznym singletonie poprzez sgt::setInstance($this). Jesli mam 3 klasy ktore uzywaja MySQL, kazda z nich posiada wzmianke w __construct, $this->mysql=sgt::getInstance('mysql'); tyczy sie to kazdej klasy z osobna, w wyniku czego w kazdej z klas powstaje duzo zmiennych przechowujacych referencje do obiektow.
Troche duzo z tym zabawy ale prostrzej metody nie widze, nie jestem zbyt doswiadczonym programista... Chcialbym sie dowiedziec czy robie to dobrze, czy tak powinno sie robic, a moze sa inne sposoby - bardziej profesjonalne?
Pozdrawiam.