Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Restart komputera non stop :(
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
cineck
czesc smile.gif dziwna sytuacja zwladnela moim komputerem i teraz nie wiem gdzie szukac przyczyny tej sytuacji sad.gif Mianowicie wczoraj mialem wlanczony komputer i dalemna "URUCHOM PONOWNIE" I od tego momentu nie chce mi sie uruchomic system WIX XP sad.gif tzn . komputer sie wlancza wszystko sie na poczatku laduje , nawet jest okno gdy sie laduje system , pisze "loading, loadind loading...." a na tespnie komputer jakby restartuje sie i znowu sie laduje i tak caly czas w kolko sad.gif nie mam pojecia gdzie jest przyczyna i dlaczego tak sie dzieje rolleyes.gif wczoraj udalo mi sie zainst. winde od nowa, i wszystko bylo pieknie ale tylko do momentu gdy go mie wylaczylem, po ponownym wlaczeniu , sytuacja caly czas sie powtarza sad.gif brak mi sil , moze ktos z was wie dlaczego tak sie dzieje smile.gif

Pozdrawiam
MarcinJarek
A wiec tak:

1. Zmien dysk twardy od znajomego i jak bedzie dzialalo na jego dysku to masz zwalony dysk twardy.

2. Sprubuj zainstalowac inny system opeercyjny np. 98 jak dalej bedzie to wina sprzetu

3. Chyba nie bawiles sie w Biosie:) :wink:

4. SPrawdz czy dobrze jest wszystko podlaczone a szczegulnie karta graficzna

5. Zmien karte graficzna (pozycz od znajomego) i sprawdz czy chodzic bedzie....

Tylko tyle moge powiedziec...
Marusz
Jak masz dostep do internetu poprzez lan, to z pewnoscia wina lezy po stronie wirusa.

http://www.microsoft.com/downloads/details...32-3de40f69c074

Powodzenia
MarcinJarek
Cytat
Jak masz dostep do internetu poprzez lan, to z pewnoscia wina lezy po stronie wirusa.  

http://www.microsoft.com/downloads/details...32-3de40f69c074

Powodzenia

Watpie...jak on moze odrazu miec wirusa skoro musi dac reseta i nie moze juz uruchomic....
cineck
Po wlanczeniu komputera on mi sie po prostu caly czas restartuje i na tym polega ten problem - ja tego nie robie smile.gif
Awaria dysku questionmark.gif?!!!!!!!!! nieeeeeeee !!!!!!sad.gifsad.gifsad.gifsad.gif
Marusz
Ale co szkodzi sprawdzic? Jesli nie wirus, to niech odepnie wszystkie dodatkowe urzadzenia i wlaczy komputer (urzadzenia typu cdrom, nagrywarka, drugi dysk jesli posiada, etc.). Jak nie bedzie sie sypac, to zasilacz do wymiany.
MarcinJarek
No i jak dziala?
mr_therion
co do wirusa, to znajomy złapał takiego ( specyfikacji nie podam bo dokładnie nie znam sad.gif ), który po wykryciu połaczenia z siecią restartuje od razu komputer. W momencie gdy na dysku jest np. antywirus - łaczący się z siecia przy uruchomieniu kompa, outlook, gg lub inne programy wymagające połaczenia z netem przy uruchomieniu... komputer zostaje zrestartowany.
Stawiałbym na wirusa.

A... sposób zarażenia - mail.
bzoza
mialem identyczna sytuacje
wlanczam kompa a win xp caly czas sie laduje, i nie mzoe sie zaladowac,
no to postanowilem przepiac HDD do innego gniazda i juz bylo dobrze :]
ja kiedys jak chcialem komus odpisac na gg i juz ancisnolem enter to mi sie komp resetowal
MarcinJarek
Cytat
co do wirusa, to znajomy złapał takiego ( specyfikacji nie podam bo dokładnie nie znam sad.gif ), który po wykryciu połaczenia z siecią restartuje od razu komputer. W momencie gdy na dysku jest np. antywirus - łaczący się z siecia przy uruchomieniu kompa, outlook, gg lub inne programy wymagające połaczenia z netem przy uruchomieniu... komputer zostaje zrestartowany.
Stawiałbym na wirusa.

A... sposób zarażenia - mail.

To sie zwie Blaster:)
cineck
biggrin.gif no niby teraz wszystko jest ok - nic robilem , ale w zaden sposob nie moghe zainstalowac GG sad.gif nie moze to przyczyna tego "fiksowania" mojego kompa ohmy.gif ale nic wazne ze sie nie restartuje tongue.gif
mr_therion
Inna rada, jeżeli się często operuje przy dysku i innych elementach ( wyjmowanie, przemienianie i inne takie ), zdaża się, że kabeleki zasialnia sie luzuja i sa male skoki napiecia. Moze to nie dotyczy tej sytuacji konkretnie, ale kiedyś ostro zachodzilem w głowe co jest nie tak z moim dyskiem, gdzie indziej chodzil ok a u mnie sie "zawieszal".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.