Chodzi mi o to czy można w jakiś sposób zabezpieczyć plik func.php przed próbami hackingu - chodzi mianowicie o to aby ktoś obcy nie mógł go includować do swoich niszczących skryptów poza moim projektem/domeną np. w formie
include('http://www.adres.domena/katalog/func.php');
i testować funkcji, wszak jest chyba możliwe poznanie przez obcą osobę nazwy/adresu pliku z funkcjami jak i nazw samych funkcji, czy też samych parametrów ? Ta możliwość wykracza ciut poza moją wyobraźnię o metodach na takie sprawy dlatego się pytam.
90% moich funkcji do działania potrzebuje na raz identyfikatora, identyfikatora sesji a także w koniecznych przypadkach dodatkowego hasha lub hasła dostępu, są zabezpieczone przed sql injection etc. nawet po wpisaniu błędnych danych nic się nie sypie więc ciężko wyczaić co i jak lecz nie wszystkie funkcje mam tak pozabezpieczane (np. bez id sesji bo w pewnym momencie id sesji nie jest potrzebny) bo nie ma potrzeby/nie jest wymagane ale mimo to nie chciałbym aby mi ktoś coś próbował szperać nawet jakby miał dostać w wyniku nic nieznaczący ochłap.
Może jakaś sztuczka w samym pliku z funkcjami ?
Dzięki za wskazówki