Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] komentarze w profilu.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gigzorr
witam.odrazu przejde do rzeczy.

mam wyszukiwarke na stronie , wpisze w niej np. imie arek , i wyswietla sie obrazek i np. jakies info , teraz po kliknieciu w obrazek wyswietla sie profil , i dotad mam ok , wszystko ladnie dziala , ale teraz np. mam:

Formularz komentarzy , i chce bez nicku zrobic , tylko sam opis wpisujesz i sie wyswietla obok , dodac,wyswietlic umiem , ale za cholere przy dodawaniu nie wiem jak rozronic, do czego to porownac ;x
Jest takie cos:
  1. $query = mysql_query("INSERT INTO komentarze(do_kogo,od_kogo,zostal_dodany,komentarz) values('".."',".$_SESSION['zalogowany_user_login']."','".$date."','".$komentarz."')");

a do kogo musi byc , bo pozniej chce wyswietlic to jakos, wiec zatrzymalem sie tutaj i nie potrafie sobie z tym poradzic.
daris
Dodaj ukryte pole (type="hidden") do formularza z numerem/nickiem użytkownika i później w następnym skrypcie odczytaj go za pomocą $_POST['nazwa_użyszkodnika']

Ewentulanie dodaj parametr do formularza:
  1. <form action="skrypt.php?uzytkownik=<?php echo htmlspecialchars($nazwa_uzytkownika) ?>" method="post">[/code] i odczytaj go za pomocą $_GET['uzytkownik']
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.