Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]logowanie do innego serwer z wlasnego www
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
foxmark
Witam!
Chcialbym na walsnej mobilnej stronie www stworzyc dla siebie formularz wysylajacy sms z bramki orange.pl (ale tej z logowaniem) mulitibox tak chyba sie to nazywa.

Moje pytanie jest nastepujace - jak przeslac aka zalogowac sie na inny serwer poprzez formularz html

Nie wiem czy jest to zrozummiale ale wyjasnie prostymi slowami

zamiast ladowac z telefonu wazaca wiele KB strone orange.pl i logowac sie z niej aby wyslac sms chcialbym
napisac stronke ktora najpierw zainicjuje sesje (przesle moj login i haslo do serwera orange.pl)
a nastepnie po wpisaniu strasci sms i numeru wysle informacje POST lub GET na inny serwer w tym przypadku orange.pl

Czy mozliwe jest wogole zainicjowanie sesji z innego serwera i przesylanie inforamcji przez POST lub GET z zewnetrzengo serwera

Mam nadzieje ze jest to zrozumiale i w miare jasne

Pozdrawiam!
zegarek84
do wyboru do koloru:
curl
fsockopen
file_get_contents razem z trzecim parametrem context i inne podobne funkcje kożystające z stream_context_create()

i blog:
http://blog.wilgucki.pl/2010/08/post-bez-c...to-mozliwe.html

[edit]
a i jeszcze coby nie bawić się wyrażeniami regularnymi to polecam:
Document Object Model lub phpQuery (nie urzywałem ale o ile pamiętam to zwraca elementy dom'u)

oraz do analizy co przeglądarka przesyła, jakie nagłówki i ciasteczka, jakie od serwera odbiera żeby wiedzieć jak potem udawać przeglądarkę to liveHTTPHeaders do mozilli
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.