Problem polega na tym, że zmienne z tytułem i treścią newsa się nie zmieniają(w pętli), co skutkuje wyświetlaniem się tych samych newsów na jednej stronie, ale tylko na jednej, bo np. na drugiej wyświetlają się również trzy takie same, tylko że inne w stosunku do tych na pierwszej stronie(strona pierwsza, 3 newsy o tytule t1 | strona druga, 3 newsy t2). Wyświetlana jest dobra liczba newsów, czyli jak w bazie mam ich 8 to osiem się wyświetli, po 3, 3, 2 newsy na każdej z tym samym tytułem w obrębie strony. Chyba nie namieszam.
Problem raczej nie tkwi w zapytaniu(zapytanie działało dobrzej przed skorzystaniem z Savant), tylko w pętli, a właściwie w tych zmiennych...
index.php
<?php require_once 'Savant3.php'; $tpl = new Savant3(); $pager = 'functions/pager.php'; require_once($pager); $page = $_GET['strona']; $limit = 3; $pager = Pager::getPagerData($total, $limit, $page); $offset = $pager->offset; $limit = $pager->limit; $page = $pager->page; if($total == 0) { $offset = 0; } $tpl->page = $pageLength; $tpl->id = $id; $tpl->title = $title; $tpl->text = $text; $tpl->display('index.tpl.php'); ?>
Wcześniej chodzie mi o zmienne w liniach 33 - 35.
Plik index.tpl.php
<?php for($i = 0; $i < $this->page; $i++) : ?> <div class="tytul"> <h1> </h1> </div> <div class="tresc"> <div class="rm_box"> </div> </div> <?php endfor; ?> <div id="paginacja"> <?php pagination(); ?> </div>
Co mogę robić źle?
Jeszcze takie pytanie niezwiązane z tematem - co sądzicie o dokumentacji tegoż systemu szablonów? Bo ja kompletnie nic nie rozumiem... kiedyś uważałem, że manual jest magiczny