Otóż taka fraza nie wystarczy. Jak się okazuje "uprzejmość" rodaków okazała się typowa dla naszego społeczeństwa: "gówniana".
Byłem przekonany, że nie jest, to proste rozwiązanie skoro ktoś mi odpisał jak Pan powyżej. Teraz wiem, że "ta fraza ci wystarczy" to typowy chamski sarkazm.
Otóż na forum CI jeden uprzejmy, kulturalny użytkownik, czy jak, kto woli: normalny człowiek napisał mi co muszę zrobić:
Cytat
Why are there <?php and ?> on your .htaccess? It?s not a php file?
Thus, your Rewrite rule needs to be something like this
RewriteRule ^(.*)$ /CodeIgniter_1.7.2/index.php/$1 [L]
żeby nie łamać praw autorskich, jest to post użytkownika:
bl00dshooterJedna pieprzona uwaga i jedna linijka, a ktoś kto, to wiedział woli odsyłać pod hasło do google, które jest niepoprawne(skoro go nikt(prawie) nie używa). Jeśłi ktoś chce wiedzieć więcej, to niech wpisze "codeigniter rewrite" i, to jest poprawne zapytanie. I żeby nie było, że jestem pasożytem, na innych forum dotyczącym innych zagadnień informatyki(pod innym nickiem) piszę artykuły i tutoriale i NIGDY nie odpowiadam jednym zdaniem, albo jak już na prawdę nie potrzeba więcej, nie piszę "komentarzy" w stylu: "Ta fraza Ci wystarczy. ". Pikantnych słów jak widać używam, ale tylko w ostateczności.
Mam w życi, to co sie stanie z tym kontem/tematem, ale zamieszczę jeszcze pełen kod pliku .htaccess(utworzonego w katalogu głównym CI(powyżej katalogu System!)):
Kod
RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ /CodeIgniter_1.7.2/index.php/$1 [L]
i jakby ktoś nie wiedział, pod windą użyłem Total Comander do utworzenia pliku, bo się nie dało w explorerze, nie próbowałem pod konsolą.
Aaa, no i mój link, który przedtem używałem:
http://127.16.0.1/CodeIgniter_1.7.2/index.php/test/i używam teraz:
http://127.16.0.1/CodeIgniter_1.7.2/test/No i w config.php nie trzeba zmieniać $config['index_page'] = ""; może coś być tam wpisane, jednak piszę, o tej opcji, ponieważ widziałem, że ktoś musiał wykasować zawartość zmiennej(tzn. wpisać pusty znak jak widoczne).
Żegnam te forum. Jeśli reszta tej społeczności, to nie takie "sarkastyczne chamy" jak ten powyżej, to do Was się, to nie tyczy co pisałem. Jednak w to wątpię, za dużo tego w tym naszym społecznym bagnie widzę w realu, żeby nie podejrzewać, że reszta też uważa się za "najzajebistszych ludzi na Świecie", jak prawie wszyscy w tym kraju. Wyjątki się jednak zdarzają, dlatego to piszę.
Sayonara
P.S. "Sayonara" używa się kiedy się żegna na zawsze, bądź na bardzo długo.
P.S.2. I oczywiście "dziękuję" sarkastycznej świni za okazaną "pomoc". Pewnie miałeś niezły ubaw.