Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kod Flash
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
rcdcd
piszę rotator banerów. W zasadzie napisałem. Mam tylko problem jaki zastosować kod wyswietljący banerki Flash na stronie, tak by był uniwersalny, dzialał z róznymi wersjami ? Jakie kody Wy stosujecie ?
devnul
google boli, oj boli
cojack
a to już htmlowy <object> wyszedł z mody?
devnul
@cojack: object/embed mają brzydką tendencję do zostawiania śmieci gdy nie ma pluginu flasha, przez js ładnie sprawdzisz czy jest i jeśli tak to wstawisz odpowiedni kod a jak nie ma to zawsze można dać reklamę graficzną tekstową
rcdcd
no wlasnie nie chodzi mi o typowy embed - chyba ze taki jest najlepszy.

Ale mialem przypadek gdzie banerek nie działał jak powinien - a po zmianie kodu - było ok.

sprawdzanie czy jest banerek realizujepo stronei php
devnul
Cytat
sprawdzanie czy jest banerek realizujepo stronei php
nie czy jest baner a czy przeglądarka użytkownika obsługuje flash - jeśli tak to wyświetlasz swój baner flash jeśli nie to możesz wyświetlić alternatywny - baner graficzny na przykład na starym dobrym gifie i w ten sposób docierasz do praktycznie 100% użytkowników czyli także tych którzy flasha nie mają (patrz => apple iphone, ipad)
rcdcd
devnul - ale to nei na temat. offtopic.gif
flashdev
Cytat(rcdcd @ 3.10.2010, 17:16:11 ) *
piszę rotator banerów. W zasadzie napisałem. Mam tylko problem jaki zastosować kod wyswietljący banerki Flash na stronie, tak by był uniwersalny, dzialał z róznymi wersjami ? Jakie kody Wy stosujecie ?

Zainteresuj się swfobject. Potrafi m.in. aktywować flasha po załadowaniu bez konieczności klikania w niego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.