Witam!
Przy użyciu pluginu sfDoctrineGuard utworzyłem sobie system użytkowników (rejestracja, logowanie itp).
Niby wszystko działa jak należy ale jedna rzecz cały czas nie daje mi spokoju... Dokładniej rzecz ujmując "nie podobają" mi się komunikaty o błędach podczas logowania.
Dodałem sobie do /lib/form/doctrine plik sfGuardFormSignin.class.php, tam ustawiłem sobie polskie komunikaty o błędach i wszystko byłoby OK gdyby nie brak komunikatu o tym że konto jest nieaktywne.
Podejrzałem sobie co zawiera metoda sfGuardValidatorUser znajdująca się w pliku sfGuardValidatorUser.class.php i ku mojemu zdziwieniu, sprawdzanie czy konto jest aktywne czy też nie, wykonywane jest wraz ze sprawdzaniem poprawności hasła. Skutkuje to tym, że pomimo iż dane podane przez użytkownika podczas logowania są poprawne a jego konto jest nieaktywne, zwracany jest ogólny błąd o niepoprawności loginu/hasła.
W jaki sposób należałoby poprawnie zwrócić błąd o nieaktywnym koncie?
Domyślam się że należałoby nadpisać metodę doClean z pliku sfGuardValidatorUser.class.php, oraz że ingerencja w pliki pluginu to niezbyt dobry pomysł... Gdzie więc należałoby umieścić plik ze zmodyfikowaną metodą doClean