Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]kolejność wykonywanych elementów przy budowie sklepu www
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gluchos
jako początkujący webmaster, zwracam sie do was drodzy użytkownicy o rade co i w jakiej kolejności robic przy budowie sklepu www.Szykalem w google lecz nie natrafilem na żaden wartosciowy artykuł.
Wicepsik
Tworzenie internetowego sklepu to bardziej zaawansowane programowanie i nikt Ci nie napisze artykułu od A do Z co masz zrobić.. Na początku zrób rejestracje i logowanie winksmiley.jpg
gluchos
Rozumiem, ale prosze tylko o ogólniki.Logowanie i rejestracje już mam smile.gif
Kamil Pietrzak
Nie ma tutaj zlotej rady. Poczytaj o programowaniu obiektowym(jesli jeszcze nie czytales), zaplanuj i jedziesz...

zrob na poczatek jakis uposledzony, prosty
potem dorabiaj do niego "moduly"
InosU31
Ja bym Ci proponowal jakis kurs multimedialny php lub jakas ksiazke - jesli wolisz czytac;-) mysle ze jak przerobisz taki np:

http://allegro.pl/kurs-video-php-22-5-godz...1274008495.html

kurs to bedziesz umial zrobic wlasny sklep internetowy bo w sumie - zalezy co chcesz miec tam w nim - chodzi o stworzenie panelu administracyjnego do modyfikacji strony, jakiegos koszyka - nawet kiedys znalazlem jakas ksiazke i kurs multimedialny gdzie na koncu nauki tworzysz taki koszyk (obsluga Sesji), jakas wyszukiwarka - podczas nauki mysql z php poznasz min. wyszukiwanie w bazie danych mysq i to w zasadzie taka wyszukiwarka na tym polega, zarzadzanie userami, itd.

Podsumowujac dobry kurs i troche twojej wyobrazni i bedziesz wiedzial jak taki sklep postawic;-) Kiedys sam nie rozumialem wielu rzeczy no ale z pomoca formuowiczow tego forum i wlasnie takiego kursu multimedialnego wiem do czego sluzy sesja, wiem jak obsluzyc proste formularze, jak napisac statystyki czy stworzyc galerie zdjec.

pozdrawiam

Fifi209
Zacznij od długopisu/ołówka i kartki papieru. Napisz sobie wszystkie założenia projektu, funkcje jakie będą dostępne dla odwiedzających.
Następnie zaprojektuj bazę danych.

Potem zacznij pisanie.
gluchos
dzieki fifi209 za rade, na pewno sie przyda
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.