Witam
Chciałbym prosić o wybór rozwiązania.
Podjąłem się stworzenia statycznej stronki + kontakt (phpmailer) i zrobiłem to najprosciej jak się dało - czyli html+css i w php tylko coś ala router i php mailer.
Okazało się że na stronie ma się pojawić 9 złożonych kalkulatorów zaczytujących dane z innych stron oraz blog, system newsów, newsletter, rss i pewnie coś jeszcze(np proste forum).
Pierwsze pytanie czy pakować się w np joomle, drupala etc. czy pisać z ręki ?
Na chwilę obecną nie wiem jak kilka rzeczy zrobić w joomli (złożone kalkulatory) i niestety musiał bym dostosować szablon, bo koniecznie musi zostać ten przeze mnie zaprojektowany (bo się spodobał i tyle)
Drugie pytanie to czy napisać to obiektowo czy nie ?
Myśle że OOP byłoby wskazane, czy CodeIgniter, którego znam odrobinę (poza ubogim TinyMVC) będzie odpowiedni na taką stronę Waszym zdaniem (zakładając że nie mam wiele czasu by się uczyć frameworków typu Symfony czy ZF) ?
Teraz wybierając rozwiązanie samodzielnego napisania tego np przy pomocy CI - jak dodać coś (moduł/skrypt) co pozwoli dodawać posty bloga przy wykorzystaniu CMSa takiego jak ma joomla,drupal czy wordpress ? są osobne moduły które tylko tym się zajmują ?
pozdrawiam i liczę na możliwie szybką odpowiedz.