Mam taki kod:
<?php require_once (ROOT_PATH . '/include/baza.php'); require_once (ROOT_PATH . '/include/funkcje.php'); if ($_GET['opcja'] == NULL) { echo 'Wybierz co chcesz zrobić:<br /><br /><br /> > <a href="'.URL_PATH .'/dom/pokoj/biurko-list">Przeczytaj list</a><br /> > <a href="'.URL_PATH .'/dom/pokoj/biurko-wypracowanie">Napisz wypracowanie</a><br /> > <a href="'.URL_PATH .'/dom/pokoj">Wstań z krzesła</a>'; } if ($_GET['opcja'] == 'list') { $zapytanie = 'SELECT `action_name`, `action_end` FROM `users` WHERE `id`="'.$id_twoje.'"'; > <a href="'.URL_PATH .'/dom/pokoj/biurko">Odłóż list</a>'; } else { if($wykonaj['action_name'] != 'biurko-list'){ mysql_query("UPDATE `users` set `action_name`='biurko-list', `action_end`='".(mktime() + 10)."' WHERE `id`='".$id_twoje."'"); } $zapytanie2 = 'SELECT `action_end` FROM `users` WHERE `id`="'.$id_twoje.'"'; <script type="text/javascript"> function liczCzas(ile) { godzin = Math.floor(ile / 3600); minut = Math.floor((ile - godzin * 3600) / 60); sekund = ile - minut * 60 - godzin * 3600; if (godzin < 10){ godzin = "0"+ godzin; } if (minut < 10){ minut = "0" + minut; } if (sekund < 10){ sekund = "0" + sekund; } if (ile > 0) { ile--; document.getElementById("zegar").innerHTML = godzin + ':' + minut + ':' + sekund; setTimeout("liczCzas("+ile+")", 1000); } else { document.getElementById("zegar").innerHTML = "[zakończono] - odśwież stronę"; setInterval("getData('../biurko.php?opcja=list', 'akcja')", 2000); } } </script> <?php echo 'Niestety musisz chwilę poczekać ;)<br /><br />Pozostało: <span id="zegar"></span> <script type="text/javascript">liczCzas('.$pozostalo.')</script>'; } } ?>
Gdy odliczanie zostanie wykonane to po wykonaniu funkcji setInterval wyświetla mnie się ten sam tekst, który jest przy odliczaniu, ale bez czasu. Dlatego dałem czas poszczególnych odświeżeń, aby odświeżało się do 2 sekundy. Gdy jednak odświeża się kilka razy to i tak ten sam tekst jest. Gdy jednak odświeżę stronę ręcznie (F5) to już wyświetla mnie się tekst:
Co zrobić, aby po pierwszym odświeżeniu wszystko było ok?
PS: Gdy to zrobię to usunę czas odświeżenia, żeby nie było

PS2: Co zrobić, aby w każdym pliku, który jest odświeżany w JS nie dawać definicji i require'ów, które są w headerze?