Chciałem na stronie wyświetlać nagłówki ew. z zajawką z kanały RSS. Próbowałem już wielu kodów, ale nie działają. Przynajmniej w mojej sytuacji, gdy stronę mam kodowaną w iso-8859-2, a kanał jest w uft-8. Wreszcie znalazłem lastRSS i już by było wszystko ok - bo wszystko ładnie zmienia, ale wywala Notice: Undefined property: lastRSS::$rsscp in C:\wamp\www\rss2\lastRSS.php on line 106, więc patrze o co chodzi w wierszu 106 w pliku lastRSS.php i jedyne co wymyśliłem to usunięcie wiersza 105 i 106 czyli:
//$out[1] = $this->MyConvertEncoding($this->rsscp, $this->cp, $out[1]); $out[1] = iconv($this->rsscp, $this->cp.'//TRANSLIT', $out[1]);
,ale bez tego na mojej stronie działa tylko kanał w kodowaniu iso-8859-2. Kanał utf-8 - krzaki.
Co mogę zrobić? Bardzo proszę Was o pomoc. Można powiedzieć że ten kod (kodowanie w iso-8859-2 i zamiana utf-8 na iso) to szczyt marzeń, którego od dawna nie mogę zdobyć. Proszę też nie piszcie że najlepiej zmienić kodowanie strony na utf-8 - bo to odpada.
W kodzie zmieniłem tylko kodowanie (na iso-8859-2). Kod ze strony: http://lastrss.oslab.net/index.php?q=doc/examples - "Multilingual Agregator".