Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CMS] artykuł do kilku kategorii
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
ZeN6
Czy jest jakiś CMS który oferuje możliwość dodawania artykułu i przyporządkowywania ich do kilku kategorii ?
Spotkałem się z takim rozwiązaniem już raz, ale tylko po dodaniu dodatku, a mi zależy aby utrzymać jak najbardziej to możliwe czysty system.
Daiquiri
W Wordpressie możesz dodać kilka tagów opisujących dany wpis, tagi możesz potraktować jako kategorie. Jeżeli dobrze Cię rozumiem, to taxonomia w Drupalu też dałaby radę.
ZeN6
Cytat(Daiquiri @ 20.01.2011, 17:36:36 ) *
W Wordpressie możesz dodać kilka tagów opisujących dany wpis, tagi możesz potraktować jako kategorie. Jeżeli dobrze Cię rozumiem, to taxonomia w Drupalu też dałaby radę.

tagi osobno a kategorie osobno.

Czyli mam np. artykuł "Nowy telefon dotykowy Samsung..." .. i robię tagi nowy, telefon, dotykowy , i chcę taki artykuł jeszcze dodać np. do kategorii telefony, samsung , targi

i artykuł mam na stronie głównej i w podstronach /telefony , /samsung , /targi

Tak więc taki WordPressie to za mało.

Co do Drupal to muszę przyznać że nie znam , tzn. coś kojarzę ale przez mglę taxonomia, ale jeżeli to tak samo czyli tagi a nie kategorie to odpada
Daiquiri
Rozumiem, taxonomia w Drupalu to coś więcej niż tagi w Wordpressie smile.gif. Aczkolwiek obawiam się, że bez dodatkowych wtyczek może się nie udać. Taka specyfika Drupala, ale pozwala to na bardzo elastyczną kategoryzację treści (i nie tylko).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.