Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kasowanie plikow i katalogu problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Prezes
Nie moge skasowac katalogu i plikow, ktore w nim siedza. Katalog i pliki utowrzylem przez [php:1:3937da03a2]<?php mkdir(); $plik=fopen("nazwa", w);

?>[/php:1:3937da03a2] Katalog w ktorym tworze nowy katalog ustawiony jest na chmod 777. Skrypt do tworzenia katalogu i plikow jest w katalogu admin ktory jest zahaslowany czy to tego wina?
p.s katalog tworze po za adminem
Koshin
a jakie maja prawa pliki i katalogi ktore stworzyles, i czym je kasujesz?
Prezes
katalog 755 a pliki 644 a kasuje je po Bozemu przez ftp wciskajac del smile.gif
mhs
moze trzeba usunac najpierwsz wszystkie pliki znajdujace sie w katalogu a nastepnie sam katalog...
Prezes
wlasnie nie. tez probowalem ale on samego pliku tez nie chce skasowac
Koshin
no oczywiscie masz zapewne jakis komunikat.... dlaczego nie mozesz..
sprawdz rowniez kto jest wlascicielem tych plikow, bo jesli powiedzmy serwer www (nobody) a ty sie logujesz jako jakis user ( na przyklad prezes) to nie skasujesz.
Prezes
chodzi o to ze ja inne pliki na serwerze moge kasowac tylko tych utworzonych automatycznie nie moge. a blad jaki wyskakuje to poprostu ze "nie moges skasowac: index.php" w momencie kasowania index.php .ale ja wogole nic nie moge na tym pliku/ katalogu robic nawet nie moge zmieniac praw no i wgrywac innych plikow do tego katalogu. Niezla bzdura mi sie zrobila.
Kinool
problem pewnie jest taki jak napisal Koshin a rozwiazanie to napisac skrypt kasujacy pliki i katalog, skrypt ktory bedzie kasowal pliki bedzie mial takie same "uprawnienia" jak ten ktory jes tworzyl wiec powinno dzialac.
hwao
http://webcity.pl/webcity/porady.php/t/70
Koshin
musisz napisac skrypt ktory bedzie usuwal pliki ..(hwao) ci podeslal link do neizlego rozwiazania. po prostu usun plik strona, ktora go utworzyles.
Kinool
tak poza tematem ale troche dublujesz wypowiedzi Koshin!

ja uzupelnilem twoja podajac rozwiazanie problemu hwao dal link do rozwiazania a ty wsumie piszesz to samo co ja poprzednio!

niewiem jak cel miala twoja wypowiedz bo sensu raczej zadnego!
Majdan
A tak:
[php:1:691197e545]<?php
// (...)
$plik=fopen("nazwa", "w");
?>[/php:1:691197e545]
Chyba zapomniałeś cudzysłowów.
Koshin
sorki za zamieszanie...

sensu miala tyle samo co twoja, byla po prostu raczej nie potzrebna, gdyz nie zauwazylem, ze ty nie jestes autorem tematu, i nie doczytalem tresci do konca tego posta.
Kinool
piszac o sensie twojej wypowiedzi miam na mysli to ze dublowanie togo co juz ktos napisal jest bezsensem!

ale moze zakonczmy dyskusje bo watek byl o czyms innym!
wassago
koniec OT (thx Liko)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.