Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Łączenie...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Matiz2401
Hej Wam..
Mam pytanie, jak zrobić pole do wpisania przez użytkownika oraz button i jak połączyć to z funkcją PHP np. "unlink" + objaśnienie..winksmiley.jpg

I możecie mi podać jakieś podstawowe proste przydatne skrypty na początek ( jeśli to możliwe wraz z objaśnieniem co się dzieje po kolei ),
linki do ( polskich ) stron z prostymi przykładami i skryptami oraz jakiś polski spis funkcji PHP wraz z opisem co robi ( po polsku )...

Z góry dziękuje...
kuba_pilach
Heh, dodaj tag, bo w php nie robi się formularzy... jest to html:
Do html kurs: http://www.kurshtml.boo.pl/

A do php przyda ci się książka... polecam Php i Mysql Vademecum Profesionalisty
PS.Chcesz pdf to na gg: 2223312
prowseed
Oj, chyba ktoś zapomniał o google.pl...

Poza tym- zabierasz się za php nie znając podstaw html? To trochę dziwne podejście.
Pole do wpisania i button robisz w formie:

1. <form action="plik.php" method="post">
  2. <input type="text" name="nazwa" />
  3. <input type="submit" value="wyślij" />
  4. </form>

Jeśli chcesz to połączyć z php, to po prostu poczytaj w jaki sposób odczytywać dane z tablicy (w tym przypadku post)

//EDIT
@kuba_pilach
ta uwaga odnośnie google.pl nie była do Ciebie, a do autora tematu winksmiley.jpg
kuba_pilach
Nie podawałem google.pl ponieważ sam powinien na to wpaść... dlatego odesłałem go do kursu html...
I popsułeś mu zabawę podając mu te przydatne informacje angrysmiley.gif haha.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.