Witam wszystkich,

poszukuję prostego, darmowego i możliwie lekkiego rozwiązania do zrobienia czegoś w rodzaju bazy danych (ale nie w sensie SQL) - coś na czym można zbudować stronę a la katalog muzealny. Układ miałby być prosty i przejrzysty - menu z kategoriami, podstrony z rekordami, na nich także zdjęcia. Możliwości wyszukiwania fajnie gdyby odwoływały się do poszczególnych pól. Przy dodawaniu rekordów zależałoby mi na zapisywaniu innych typów informacji w oddzielnych polach, np. datowanie, opis, wymiary. Byłyby tez combo-boxy. Fajnie zatem jeśli można by było w miarę bez zgrzytów zmodyfikować formularz dodawania postów, dodać nowe pola.

Jeśli byłyby opcje logowania użytkowników i nadawania im różnych uprawnień zarówno wyświetlania, jak i modyfikowania danych, to już w ogóle super.

Wiem, że moje wymagania są dość specyficzne, ale może ktoś wpadł na gotowe rozwiązanie. Myślę, że równie dobrze może się do tego nadać jakiś system do katalogowania książek, filmów czy albumów muzycznych, albo też jakaś galeria z możliwością dodawania słów kluczowych, paru własnych pól i rozbudowanego wyszukiwania.

Może można do tego dostosować jakimiś wtyczkami np. drupala, macie jakieś pomysły? Chciałbym jednak, na ile to możliwe, uniknąć czegoś ciężkiego z milionem zbędnych opcji.

Z góry dziękuję i pozdrawiam! wink.gif