Tworze sobie strone internetowa, a jednym z jej elementow mialaby byc ksiega gosci. Mam kod, ktory poczatkowo byl sprawdzany pod wzgledem funkcjonalnosci na wirtualnym serwerze poprzez program WebServ. No i wszystko tutaj dzialalo idealnie. Mianowicie mozna bylo dodac nowy wpis, a on od razu zapisywal go do pliku i odczytywal na stronie. Oto screen zrobiony nie tak dawno ...

Nastepnie po przeniesieniu wszystkiego na serwer i po dodaniu wpisu w ksiedze gosci wyskakuje taki oto blad ...

Popatrzylem troche w kod zrodlowy strony i oto co pokazuje ...

No i zastanawiam sie czy to jest blad w kodzie PHP, czy moze w ustawieniach serwera? Wychodzi na to, ze nie moze w ogole odnalezc pliku/serwera. Z tego co wiem, to kolega udostepnil mi jakas tam przestrzen na serwerze w formie katalogu. Moze to ma jakies znaczenie? Jak odczytuje plik zrodlowy ksiegi gosci po odpaleniu strony na localhost'cie, to wyswietla mi prawidlowo <form action=/ksiega_gosci.php method=post>. Moge przypisac w kodzie na serwerze bezposrednio ten plik, ale i tak wtedy nie dodaje wpisu.
ponizej wklejam jeszcze kod owej funkcji z pliku kod_kometarzy.php3, moze wystarczy cos w kodzie zmienic aby dzialalo?
function displayForm() { global $REQUEST_URI, $commentID; $id=substr($commentID, 1); $len=strlen($REQUEST_URI)-strlen(strchr($REQUEST_URI, "?")); $url=substr($REQUEST_URI, 0, $len); ?> <FORM ACTION="<?=$url?>" METHOD=POST> <INPUT TYPE=HIDDEN NAME=COMMENTACTION VALUE=add> <INPUT TYPE=HIDDEN NAME=commentID VALUE="<?=$id?>"> <TABLE ALIGN=CENTER> <TR><TD>Nick:</TD><TD><INPUT TYPE=TEXT NAME=f_imie SIZE=35></TD> <TR><TD>E-mail:</TD><TD><INPUT TYPE=TEXT NAME=f_email SIZE=35></TD> <TR><TD>Tresc:</TD><TD><TEXTAREA NAME=f_tresc COLS=28 ROWS=7></TEXTAREA></TD> <TR><TD></TD><TD><INPUT TYPE=SUBMIT VALUE="DODAJ WPIS"></TD></TR> </TABLE> </FORM> <? }
no i jeszcze kod wywolujacy ta funkcje
<p align="justify">Jeśli chciałbyś podzielić się swoją opinią na temat tegorocznej imprezy i nie tylko, to tutaj jest odpowiednie do tego miejsce.</p><br /> <? $commentID=1; include("kod_komentarzy.php3"); ?> <? displayComments(); ?> <? displayForm(); ?>
tak wiec, bede wdzieczny za okazala pomoc, gdyz sam nie moge/nie potrafie poradzic sobie z tym problemem

pozdrawiam,
aliatic