Ostatnio dużo pracowałem by móc pokazać wam swój nowy projekt. Poświęciłem mu bardzo wiele czasu i na chwile obecną jestem zadowolony (choć jeszcze nie jest w pełni skończony). Ciągle szukam czegoś nowego, tworzę nowe strony, a ten projekt chodził już za mną od roku jest to "kopia" serwisu GirlsAskGuys.com, którego w Polsce nie ma (choć jest podobny dojrzewamy.pl) lecz ja stawiam na trochę inną dziedzinę.
Serwis dostępny jest pod adresem Pytano.pl
To czym moim zdaniem mogę się pochwalić i z czego jestem najbardziej zadowolony to:
- Możliwość wykupienia tła profilowego
- Cały dział /społeczność - ta wyszukiwarka ludzi, to element który moim zdaniem wyszedł mi najlepiej i jestem bardzo zadowolony z tego jak wygląda i działa.
- Aktywność użytkowników (coś a'la facebookowa aktywnośc - może trochę przesadzam ale jestem zadowolony w końcowy efekt będzie dużo bardziej rozbudowany)
- Projekt graficzny (no tutaj nie jestem jakoś specjalnie bardzo zadowolony, ale patrząc na inne serwisy wydaje mi się że tym mogę się wyróżniać)
Z serwisem będę próbował wgryźć się trochę w rynek (mam nadzieję że się uda).
Oficjalnie serwis rusza 01.03 na chwile obecną skończyłem już 70% tego co widoczne jest w portalu i rozpocząłem prace nad Panelem Administracyjnym. Z panelu będzie można zarządzać wszystkim co znajduje się na stronie. Oprócz Panelu, portal posiada rangi użytkowników (użytkownik, ekspert, moderator, administrator, załoga).
Moderator nie ma dostępu do Panelu administracyjnego i może zarządzać wszystkim przeglądając stronę.
Zarządza między innymi :
- Możliwość usuwania komentarzy
- Możliwość usuwania odpowiedzi
- Możliwość usuwania pytań
- Możliwość blokowania dodawania odpowiedzi do artykułów i pytań
- Możliwość usuwania pytań, lub dodania ich do polecanych
- Możliwość usuwania zdjęć z galerii użytkowników
- Możliwość dodawania dodatkowych punktów użytkownikom
- Możliwość zmiany hasła użytkownikowi
- Możliwość dodania nowej aktywności dla użytkownika (z punktami dodatnimi lub ujemnymi)
Screen przedstawiający listę artykułów w panelu administracyjnym

Jak widać panel administracyjny jest dosyć prosty, obładowany jest trochę jQuery, ale ma służyć tylko i wyłącznie mnie i mojej dziewczynie do zarządzania wszystkim więc tutaj robiłem wszystko pod siebie. Ten cienki pasek po środku strony to właśnie główny i najczęściej używany element i tego właśnie potrzebowałem by był pod ręką.
W panelu administracyjnym tak jak pisałem będzie można zarządzać wszystkim (reklamy, podstrony, edycja użytkowników, artykułów itp itd.)
Najlepszym modułem jaki sobie stworzyłem będzie codzienny raport który będę otrzymywał w formie tabel i wykresów, gdzie dokładnie będę mógł przeglądać
to jak minął poprzedni dzień, czy był spadek czy wzrost konkretnych danych.
Serwis nie jest w pełni skończony nie jest dopieszczony tak jakbym chciał. Oficjalnie ma ruszyć 1 marca, ale już chciałem dać wam do testów. Bym mógł naprawić ewentualne usterki. Serwis na chwile obecną nie ma nic wspólnego z SEO, ale to się zmieni to są kosmetyczne poprawy które wykonam po zakończeniu ważniejszych elementów.
Portal zbudowałem w oparciu o PHP, MYSQL i kilka elementów jQuery
Serwis powstawał około miesiąca, wszystkie prace wykonałem samodzielnie zarówno kodowanie, projekt graficzny, projekt bazy danych, całe oskryptowanie i wszystko co związane z serwisem(wybór domeny itp...)
Zależy mi na przetestowaniu serwisu, możecie próbować atakować serwis, testować zabezpieczenia, testować funkcjonalność, sprawdzać jak serwis się sprawuje. No jednym słowem przeglądnijcie serwis.
Jeżeli ktoś ma pomocne rady, wykrył rażące błędy w zabezpieczeniach to proszę o prywatną wiadomość.
Będę tutaj po przebudzeniu, więc chętnie odpowiem na wszystkie pytania i podziękuję za pomoc

Dziękuje wszystkim za opinie.
Dariusz