Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Steganographer - Steganografia w PHP
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Blame
Siemka smile.gif
Oddaję pod wasze zabójcze klawisze i myszki mój projekt - Steganographer.
Skrypt służy do zaszyfrowywania i odszyfrowywania wiadomości do pliku graficznego. Korzysta on z metody zamiany ostatniego bitu.

Krótka instrukcja:
Jeśli chcemy zaszyfrować wiadomość to po prostu wypełniamy wszystkie pola, są one z resztą opisane. Jeśli przy szyfrowaniu nie podamy obrazka to skrypt sam go wygeneruje.
Z kolei aby rozszyfrować tekst należy wybrać plik graficzny z ukrytą wiadomością i pozostawić pole Tekst do zaszyfrowania puste.

Główny skrypt jest klasą a obsługę błędów popełnianych przez użytkownika oparłem na wyjątkach.

Zapraszam was do oceny i ew. sugestii headsetsmiley.png
ciekawskiii
Warning: imagesx(): supplied
argument is not a valid Image
resource in /home/KONTA/
WWW/BUSINESS/f/fancystudio/
_public_html/fancystudio/
steganographer/
Steganographer.php on line 78
Warning: imagesy(): supplied
argument is not a valid Image
resource in /home/KONTA/
WWW/BUSINESS/f/fancystudio/
_public_html/fancystudio/
steganographer/
Steganographer.php on line 79
Nie odszyfrowal...
Blame
Możesz napisać coś więcej? Rozmiar i typ obrazka oraz czy użyłeś klucza szyfrującego? smile.gif
ciekawskiii
Wystarczy wejsc i kliknac Szyfruj / Dekoduj smile.gif
Blame
To dziwne, przetestowałem przed chwilą skrypt pod tym kątem tzn. wchodzę i bez wpisywania niczego wciskam Szyfruj/Dekoduj pod Firefoxem, Chrome i IE i wszędzie wyskakuje mi komunikat że muszę wybrać obrazek. Możesz podać jak najwięcej szczegółów?
ciekawskiii
To sprawdz jeszcze pod Opera bo ja mam OpereMini wink.gif i jeszcze blad wyskakuje na dole imagedestroy()
Blame
W operze również wszystko działa tongue.gif Zmieniłem jednak parę rzeczy i teraz powinno już być ok wink.gif

EDIT: Jak na złość serwer padł... pozostaje czekać aż obsługa go na powrót podniesie.
ciekawskiii
Teraz za pierwszym razem bylo ok przy nie wybraniu pliku ale za drugim razem jak wybralem to juz bledy sie wysypaly. Nie wiem jak to u Ciebie dziala ale nie znam strony na ktorej upload z opery mini by mi nie smigal. W sumie mozesz to olac jednak z drugiej strony coraz wiecej osob uzywa mobilnych przegladarek;)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.