Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SQL][PHP] Problem z bazą?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Demieno
Witam wszystkich,
tak się złożyło, że zostałem na lodzie smile.gif

Jakiś czas temu zamówiłem stronę internetową z panelem użytkownika, niestety po oddaniu strony dziś wyszedł jeden mały błąd którego nikt wcześniej nie sprawdził. Weryfikacja była na dzikich zasadach i proszę bez komentarzy widziały gały co brały bo na dzień dzisiejszy zostaje z problemem sam.
Coś tam wiem o kodzie php i sql oraz html. Moja wiedza jest dość lakoniczna ale być może gdy ktos wskaże mi problem będę mógł zdecydować co dalej z tym zrobić.

Problem:

Wyobraźmy sobie następującą sytuację.
Istnieje sobie jakiś tam system oparty o php i sql.
Jedną z funkcjonalności systemu jest możliwość zalogowania się na stronie www i dodania własnego ogłoszenia (jego istota jest w tym momencie nieważna - oczywiście bez xxx smile.gif )
Użytkownik dodaje ogłoszenie, może je obejrzeć itp. System również widzi to ogłoszenie bo widoczne jest na stronie kategorii oraz w wyszukiwarce. Problem zaczyna się w momencie kiedy użytkownik wyloguje się lub przeładuje stronę na nowo.
Założeniem było wprowadzenie ogłoszenia do bazy danych a nie ukazanie go na wynikach stron. Poza tym administrator wykonując test, rejestruje się jako nowy użytkownik, dodaje ogłszenie, wchodzi na kategorie ogłoszeń i widzi je. Ponadto bez przeładowania strony loguje się do zewnętrznego panelu administracyjnego i również widzi możliwość edycji ogłoszenia. Problem powstaje kiedy wyloguje się z panelu i załuduje główna stronę www na nowo.

Nie oczekuję tu rozwiązań konktretnych bo nie podałem żadnego kodu, nie podałem adresu www.
Moje pytanie jest czysto hipotetyczne. Czy ktoś spotkał się z podobnymi objawami? Od czego zacząć szukać. Co może być przyczyną takiego działania. Serwis www został niegdyś na nowo wgrany na serwer i może zostały źle ustawione chmody.

Za każdą podpowiedź z góry dziękuję. Jeśli będę wiedział czego szukać może wkleję tu jakiś kodzik.
Pozdrawiam
Turson
Wyczyść sesję po wylogowaniu użytkownika
Demieno
Taki kodzik znalazłem w sekcji panelu administracyjnego. Te ramki to kształt tego panelu i pytanko, czy plik refresh.php odnosi się do wyczyszczenia tej sesji? Bo z zapisywaniem czegokolwiek w panelu administracyjnym nie ma problemu. Problem ma sama strona www.

1. <frameset>
  2. <frameset border="1" frameborder="1" rows="140,*">
  3. <frameset cols="80%,*" border="1" frameborder="1">
  4. <frameset border="1" frameborder="1" rows="100,*" >
  5. <frame name="gora" src="ramy/gora.php" scrolling="no">
  6. <frame name="gora2" src="ramy/gora2.php" scrolling="no">
  7. </frameset>
  8. <frame name="gora2" src="ramy/wyloguj.php" scrolling="no">
  9. </frameset>
  10.  
  11. <frameset cols="15%,*" border="1" frameborder="1">
  12. <frameset border="1" frameborder="1" rows="55%,*" >
  13. <frame name="lewa" src="../kwer/refresh.php" scrolling="auto">
  14. <frame name="lewa2" src="../kwer/lewa2.php">
  15. </frameset>
  16. <frame name="srodek" src="../kwer/komunikaty.php">
  17. </frameset>
  18.  
  19. </frameset>
  20. </frameset>

O takie coś chodzi?
Turson
W wyloguj.php daj session_destroy();
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.