Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Logo do oceny
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
muwie
Witam. Chciałbym oddać do Waszej oceny logo, które sam wykonałem
http://zapodaj.net/f504a07f84f5.png.html
Dziękuję z góry za ocenę
IceManSpy
Wg mnie powinno to mieć kolory. Albo powiedz, gdzie chcesz to prezentować.
muwie
No mi eż się tak wydawało, że powinno być kolorowe. Ale mi bardziej chodzi o koncepcje loga. To logo jest po pierwsze na stronę, Mam pomysł aby layout strony też zaprojektować w formie minimalistycznej. A po drugie logo będzie umieszczone na gadżetach reklamowych
IceManSpy
A o czym ma mówić to logo? Mi mówi o firmie, która zajmuje się reklamą lub zakładzie fotograficznym (ale nie wiem czemu, tak mi się kojarzy smile.gif ).
Sleqqus
Więcej szczegółów i bardziej kolorowe smile.gif
mat-bi
A mi się ten minimalizm podoba, nie lubię "nawalenia" się na siebie treści, jak dla mnie, jeszcze jakaś strona w ciemnych odcieniach i jest dobrze smile.gif
muwie
Dziękuje za wszystkie oceny. Te logo ma być dla agencji interaktywnej. Zostało już zaakceptowane. W drugiej wersji są oczywiście kolorki (ciemna czerwień). Oto druga wersja
Kolorowe logo
askone
Kolorowe lepsze, jednak osobiście spróbowałbym z innymi kolorami np. LAB w jednym kolorze, a MEDIA w drugim. Ponadto wydaje mi się iż odstępy pomiędzy literami są zbyt duże, przez co litery wydają się być "chude"

Pozdrawiam
trucksweb
fajna agencja skoro nawet loga nie umieja zaprojektowac sami.
Co sie dzieje na tym rynku thumbsdownsmileyanim.gif

poza tym
-odwroc "i" w zarowce
-zarowka powinna byc zolta, lub jasniejsza- jesli ma sie kojarzyc z "pomyslem"
-zmniejsz odstep miedzy wyrazami
-zmien czcionke w logotypie

jakby nie patrzec 2/10, podobne logo juz widzialem i to wieleee razy
Daiquiri
W moim odczuciu niestety logo jest słabe. Na plus tyle, że jest czytelne. Co do reszty... nieciekawa typografia i sama koncepcja. Ciężko coś więcej na ten temat, bo wrzucasz malutką wersję z pikselozą na dole żarówki. Wrzuć może coś więcej, jakiś kawałek CI? Powodzenia w dalszej pracy smile.gif.

@trucksweb
Z tą "fajną agencją" to trochę nonsens. Nie każdy się specjalizuje w CI.
trucksweb
dlaczego nonsens - odpowiedz sobie szczerze - czy majac ich tyle na rynku zglosilbys sie do agencji, ktorej strona/logotyp wykonala inna firma/osoba ?
Chcesz zeby taka firma promowala Twoj wizerunek a nie potrawia zatroszczyc sie o swoj.

Wspolpracowalem z rozynumi osobami/firmami i wiem z doswiadczenia, ze jesli jest to agencja interaktywna ktora nie umie stworzyc dobre logo dla samej siebie to tym bardziej nie stworzy ona niczego sensownego dla swojego klienta.
Daiquiri
Jeżeli moja firma nie specjalizuje się w Identyfikacji wizualnej - tak! Mamy najwidoczniej zupełnie różne doświadczenia. Przykład z głowy: Redkroft (który nota bene robi genialne CI), dostał zlecenie na Identyfikację od VisionTrust. Zarówno Redkroft jak i VisionTrust robią rzeczy na wysokim poziomie, z tym że jedna firma robi znaczki a druga projektuje strony, portale.

Dla mnie dbanie o swój wizerunek nie jest równe samodzielnemu projektowaniu CI. Zamówienie fajnej identyfikacji od specjalistów - już tak. To tak jakbyś wymagał od firmy produkującej sofy, żeby sama umeblowała sobie pomieszczenia biurowe. Przecież zarówno sofa jak i biurko to mebel, prawda? smile.gif
deha21
Cytat(trucksweb @ 12.04.2011, 11:36:50 ) *
-odwroc "i" w zarowce
-zarowka powinna byc zolta, lub jasniejsza- jesli ma sie kojarzyc z "pomyslem"
-zmniejsz odstep miedzy wyrazami
-zmien czcionke w logotypie

Agree. Szczególnie razi kiepska czcionka, za duże odstępny i ta żarówka zrobiona chyba z gotowych kształtów.
muwie
Dziękuję za wszystkie uwagi. Żarówkę sam robiłem.
sazian
Cytat(IceManSpy @ 11.04.2011, 21:54:38 ) *
A o czym ma mówić to logo? Mi mówi o firmie, która zajmuje się reklamą lub zakładzie fotograficznym (ale nie wiem czemu, tak mi się kojarzy smile.gif ).

a mi się kojarzy z producentem żarówek biggrin.gif

to czarno-białe zdecydowanie ładniejsze
Lion_87
Jeżeli Ty tam na pewno chcesz żarówkę umieścić to moim zdaniem powinna ona być przezroczysta z lekko bijącym światłem od środka.
Kujski
Do mnie to zupełnie nie przemawia, wzbudza wrażenie zrobionego na szybko, bez pomysłu, jak to mówię na odklepanie...

Zmieniłbym całe...
neosatan
dla mnie okej, lecz samą żarówę bym pokolorował jednolicie jakimś kolorem.
Według mnie to ciężko Ci będzie resztę strony zrobić tak by pasowało wszystko z sobą.
Aylard
Inna czcionka i jeśli inne rzeczy dopasujesz, będzie ok.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.