Cytat(konole @ 19.04.2011, 16:01:07 )

O, dopiero teraz zauważyłem, że znasz wszystkie główne frameworki PHP - Symfony, Zend Framework, CakePHP. Gratulacje. Mi nauka Symfony2 zajmuje już miesiąc i dopiero mógłbym powiedzieć, że jestem na poziomie początkującym (trochę brak czasu, matura :] ). Także gratulacje, rzadko się spotyka "człowieka orkiestrę". [/irony]
Ja może nie do końca na temat i powie ktoś, ze się czepiam, ale myślę, że mówię do inteligentnego człowieka i "ziarno trafi na żyzną glebę".
Mianowicie chodzi mi o to coś na końcu:
[/irony]Co to jest?
Ja oczywiście wiem doskonale co to jest, ale widzę, że co raz więcej oczytanych i inteligentych osób używa tego hmn... "znacznika" w swoich wypowiedziach. A to jest uważanie swoich współrozmóców za kretynów.
Wyobraź sobie, któregoś słynnego polskiego wieszcza, niechaj to będzie Fredro, który oznajmia na początku Zemsty:
aby jaśnie czytelnik rozumiał doskonale cały mój utwór, rad jestem mu oznajmić, że w tych i tych sytuacjach zręcznie ironii użyłem, chcąc przeprosić w tym miejscu za nadmierne utrudnienia w czytaniu Normalnie zakładanie, ze ludzie to idioci. I jeszcze znacznik jakiś dziwny.
Ja rozumiem, że autor tego tematu zrobił stronę, która wygląda jak pogrzeb i jest wygodna w uzyciu jak śrubokręt przy smarowaniu chleba, ale nie zakładajmy od razu najgorszego.
Na koniec - sam jestem Ślązakiem i mój język jest daleki od ideału, ale zabiegi językowe, co raz popularniejsze, w stylu "oznajmiam, tutaj będzie ironia a tutaj się kończy", to zubożanie języka polskiego, dalej, zakładanie, że użytkownik do którego skierowane są słowa to kretyn, który jej nie zauważy.
Dziękuje, dobranoc.