Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][PHP]Odtwarzacz muzyki na stronie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cent4
Chciałbym na swojej stronie umieścić odtwarzacz muzyki.
Mam go już zrobionego ale chcę umieścić go w elemencie strony, który nie będzie się odświeżał, żeby muzyka leciała ciągle - a user, zeby swobodnie sobie przechodził pomiędzy zakładkami. Wiem, że do tego należy użyć ajax'a ale kompletnie nie umiem sobie z tym poradzić :-(.
Proszę o pomoc - lub o odesłanie do przykładu, który byłby bardzo zbliżonym do mojego problemu, żebym zobaczył jak to się rozwiązuje.
zordon
Dla mnie rozwiązania są 4:
- strona na ramkach: ramka główna nigdy się nie przeładowuje, w niej umieszczasz odtwarzacz
- ajax - jak wyżej: cała nawigacja strony oparta na ajaxie, część główna nie zmienia się nigdy
- cała strona oparta na flash
- odtwarzacz otwierający się w nowym oknie

Proponowałbym Ci rozwiązanie 4 bo jest najprostsze i sprawia najmniej problemów. Znaczna większość stronek z radiami internetowymi korzysta z tego rozwiązania
bercow
ale jednocześnie jest najmniej przyjazne dla usera, i mimo iz specjalista w tej dziedzinie nie jestem, to wydaje mi sie, ze z puntu widzenia jakiegos "marketingu" lepiej aby user mial otwarta strone radia. Nawet nie najgorzej jest to rozwiązane tutaj, co prawda przerywa, ale przerwy nie są jakies przeszkadzające, zakladamy, ze to strone mamy otwarte a nie biegay po niej http://www.clubstacja.net.pl
cent4
Coś co pomogło mi z AJAX'em - może komuś się przyda :-)
http://nettuts.s3.amazonaws.com/412_ajaxCalls/DEMO/index.htm
już to rozwiązałem - pomyliłem funkcjonalność AJAX'a - jest odtwarzacz, a potem strona - zamknięta w AJAX'ie i wszystko działa jak należy ;-)
wNogachSpisz
Najlepiej nowe okno.
Najłatwiej wten zamknąć to cholerstwo smile.gif
cent4
Chyba się nie rozumiemy :-) - chodzi mi tu o odtwarzacz plików audio w tle strony - podkład muzyczny w tle strony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.