Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Drag & Drop Diva
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-Baltazar-
Witam. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w drop & drag. Chcę zrobić ,że gdy złapię za górnego diva ala , pasek tytułu przesuwam po całym ekranie i nie może wyjść na boki. Nie wiem kompletnie jak to zrobić, znalazłem poradniki po angielsku nie znam aż tak dobrze języka

1. <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8">
  2. <title> Praca </title>
  3. <style type="text/css">
  4. body{
  5. background-color: silver
  6. }
  7. </style>
  8. </head>
  9.  
  10. <form action="?" method="POST">
  11. <input style="background-color: black; color:red"type="submit" value="Pokaż" name="pokaz">
  12.  
  13. <?php
  14. if(isset($_POST['pokaz'])){
  15. print '<div style="background-color: gold; position: absolute;color: white; width: 30%; height: 30%; border: 2px solid red; text-align: center">
  16.  
  17. <div style="background-color: blue;position:absolute; color: orange; width: 100%; height: 10%; border: 2px solid black; text-align: center;">Nazwa aplikacji</div>
  18.  
  19. <h1>Tekst</h1></div>' ;
  20. }
  21. ?>
  22. </form>
  23.  
  24.  
  25.  
  26. </body>
  27. </html>
  28.  
  29.  
  30. Taki mam teraz kod, bardzo bym był wdzięczny za kod do drag & drop albo chociaż dobre opisanie (jestem początkujacy - jak dział wskazuje)
rzymek01
poczytaj o frameworku jQuery albo znajdź sobie gotowca w necie, tutaj raczej nikt Ci go nie poda,
wszystko co musisz umiećto podstawy Javascriptu i CSS
Bags_Bunny
jQuery UI Draggable
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.