Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak przekopiować ponad 10000 plików
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
sasa1111
Witam

Nie wiem czy zamieszczam pytanie w dobrym miejscu ale wydaje mi się że jest ok.

Mój program do ftp Total comander i filezilla widzą na serwerze tylko 10000 plików. Mam problem z skopiowaniem pozostałych plików. Są to pliki graficzne z rozszerzeniem jpg. Stronka jest na serwerze justhost. Znajduje się tam ponad 10000 plików jakieś 30GB danych, a udało mi się skopiować tylko niecałe 10GB. Pytanie do Was w jaki sposób przekopiować pozostałe pliki z serwera na mój dysk twardy czy są jakieś inne programy? lub jakiś inny sposób na skopiowanie tysięcy plików.

pozdrawiam
Radek
darko
Ciężka sprawa, jedyne co mi przychodzi do głowy to wysłanie pytania do justhostu.
vokiel
Tworzyć katalogi co np 1k sztuk. Po skopiowaniu tej ilości przenosić skopiowane do katalogu. Jeśli masz dostęp do ssh to możesz porobić paczki, tworząc archiwa z wybranej ilości plików.
ShadowD
Skrypt pakujący po 100 lub 1000 plików, potem normalnie ściągnąć przez tc? Nie próbowałem nigdy, ale wydaje się dosyć proste, a jeśli nie masz 2x miejsca na serwerze to możesz spakować, ściągnąć, usunąć i pakować następne.
sasa1111
próbuję stworzyć katalogi i przenieś pliki do poszczególnych katalogów. Działam na TotalCommander i FileZilla obydwa widzą 9999 plików smile.gif.
Oczywiście na stronie hostingu jest ftp i tam skompresowałem ale wyszło tylko 2.5GB i program na serwerze nie skompresował wszystkich plików, jednakże jest więcej plików niż za pomocą moich programów FTP.
Myśle że jest problem z pojemnością plików jpg Jak robiłem kompresję małych ikonek to program ftp na serwerze justhost skompresował mi wszystkie ikonki do 644MB i jest ich 31724.
melkorm
Jeżeli masz dostęp do komendy system lub ssh to sobie stwórz w katalogu wyżej GZ'ipa i ściągnij, jeżeli skrypt przekracza czas wykonania to spójrz na pierwszą notkę z manuala.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.