Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Podgląd strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
alaiven
Nie wiem za bardzo, czy utworzyć ten temat w php, czy javascripcie, więc spróbuję tu smile.gif

W jaki sposób i czy w ogóle można napisać skrypt, który robi "screenshot" jakiejś strony internetowej i umieszcza go jako obrazek? Jako przykład czegoś takiego mogę podać "szybkie wybieranie" w Operze, które wyświetla podgląd strony, którą się tam umieści - chodzi mi o dokładnie takie coś, tylko na stronie internetowej smile.gif

Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam,
cycofiasz
Takie coś może wykonać tylko użytkownik przez swój program graficzny lub odpowiednio skonfigurowany serwer (screenshot z perspektywy przeglądarki na serwerze). W javascript tego nie zrobisz. Być może da się takie coś zrobić w Javie albo flashu, musisz powęszyć.
wdev
Da się zrobić applet java, mamy coś takiego w firmie (niestety nie mogę udostępnić), ale może uda Ci się coś darmowego znaleźć.
pgrzelka
jest gdzieś w internecie opisany sposób jak to zrobić, musisz mieć serwer z możliwością instalowania własnego oprogramowania, instalujesz chyba operę i uruchamiasz ją skryptem php z odpowiednimi parametrami, ja Ci opisałem zarysy tylko tego rozwiązania, poszukaj dokładniejszych danych
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.