Mój problem polega na skrypcie php, który powinien połączyć się z bazą danych MySQL oraz wprowadzić dane do tablicy, ale tego nie robi, a zamiast tego pojawia mi się strona z kodem html urwanym w miejscu gdzie powinien pojawić się skrypt php (tj. echo 'xxxx';) i nawet nie jest zakończony ten kod html.
kod, który ma się łączyć z bazą danych wygląda tak:
$dbc = mysqli_connect('localhost', 'root', 'kupa', 'aliendatabase') $query = "INSERT INTO aliens_abduction (first_name, last_name, when_it_happened, how_long, " . "how_many, alien_description, what_they_did, fang_spotted, other, email) " . "VALUES ('SYLWIA', 'Mazur', '3 dni temu', '1 dzień', 'czterech', " . "'zieloni z sześcioma mackami', " . "'Tylko rozmawialiśmy i bawiliśmy się z psem', " . "'tak', 'Mogłam widzieć Twojego psa. Skontaktuj się ze mną.', " . " 'sylwia@gregs-list.net')"; $result = mysqli_query($dbc, $query) mysqli_close($dbc);
mam:
MySQL wersję 5.0.77
Apache'a 2.2.11
PHP 5.2.9-1 z extension mysqli.dll i połączony z apachem 2.2.xx
Instalowałem serwer 'ręcznie' i staram się nie korzystać z kombajnów, bo chciałbym samemu nauczyć się stawiać serwery i czy nie jest to wina w kodzie php, a w tym, że źle skonfigurowałem bazę mysql.
Ogólnie PHP na serwerze mi działa, bo działają mi polecenia phpinfo(); w pliku .php
prosiłbym o pomoc, bo od kilku dni googluję i nie potrafię odnaleźć rozwiązania.