Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: studia informatyczne czy się opłaca
Forum PHP.pl > Forum > PHP
szypi1989
witam.chcialem iść na studia informatyczne ale niewiem czy się opłaca.słyszalem ze więcej sie liczy doświadczenie.
Sam niewiem czy bym sobie poradził jako programista.Znam podstawy js,jquery.mysql,c++, a php więcej.Najwięcej uczyłem się php,troche ZendFrameworka ponieważ chciałem wiedzieć jak pisane są te różne skrypty .Obiektówkę znam.
Za pomocą php umię zrobić jedynie proste rzeczy.np. skrypt sprawdzający dane z formularza,zabezpieczyć strone www,
Captcha po swojemu.I po za tym chciałbym wiedzieć czego się uczyć jeszcze programować żeby być lepszy
Bags_Bunny
Ajajaj... chyba wyszukiwarka gryzie...

Temat: Studia Informatyka dla 30 letniego humanisty
Temat: Jakie studia
blooregard
Za ignorowanie próśb o nie zakładanie tysiąc pięćset dwudziestego trzeciego wątku na ten sam temat dostajesz ostrzeżenie i bardzo Cię proszę, nie staraj się udowodnić, że Twój problem jest inny, bo nie jest.
thek
Skoro znasz podstawy, to czas je poszerzyć. inna sprawa, że "znam obiektówkę" to moim zdaniem nieco na wyrost powiedziane. Wiele starszych i bardziej doświadczonych osób ma problemy z tym. Przykład? Ostatnimi dniami miałem pytanie od tutejszego usera bym mu dokładnie wyjasnił różnicę między strategią i fabryką i dał mi kod w którym nie był pewien co jest cym, choć miał za sobą lekturę kilku pozycji w tym temacie, ale podchodził pod kątem implementacji, a nie w oderwaniu od niej. Naświetliłem mu nieco to i zmienił on podejście na uniwersalniejsze oraz na podstawie tego zrozumiał samodzielnie różnicę między fabryką a fabryką abstrakcyjną. Czy Ty te wzorce rozumiesz, skoro jesteśmy już przy obiektówce? Czy rozumiesz jak zaimplementować MVC i czym się on różni od MVP?

Dlatego pogłębiaj, poznawaj, przyswajaj. Zejdzie Ci jeszcze kilka lat dobryh zanim powiesz, że gruntownie poznałeś podstawy w tym wszystkim co wymieniłeś wink.gif Nawet ja o sobie boję się powiedzieć że to już mam za sobą, a jednak wiele osób może uznać, że w tym wymiatam. Ja o sobie tego nie powiem jednak jeszcze przez dłuższy czas.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.