Cytat
Niektórym wręcz przydaje się zejście na ziemię i pokazanie im, że muszą się jeszcze podszkolić i według mnie pochwalenie czegoś, co ewidentnie jest źle zrobione, tylko wyrządziłoby im krzywdę.
Wszystko prócz większości pluginów jQuery, PHPmailer'a, fpdf'a jest napisane przeze mnie.
Adres strony: The Clothesline Online - wiem długaaa nazwa...
Stawiałem na szybkość, funkcjonalność bez zbędnych "pierdół". Wiem, że muszę dodać takie funkcjonalności jak: search i paginację :/
Kodu nie wstawiam ponieważ ciągle go przepisuję "kroczek po kroczku" na oop. W tym momencie jest to głównie php strukturalne + kilka klas

cron updateuje bazę "ze sklepu" do "sklepu online" co 5 minut w dni robocze... Gdy kończy się asortyment wywoływany jest skrypt tworzący od nowa menu - aby nie było "pustego linku" (choć muszę przerobić bo nie przewidziałem jednego "ale" - gdy coś jest, ale nie ma fotki...). Wpisy dla seo jak title jest pół dynamiczny

W sklepie są takie funkcjonalności jak: 10% off dla nowego klienta, x%off - miesięczna wygrana dla 1 usera, wirtualny kredyt, vat, shipping cost bazując na rodzajach i ilości produktów, akceptacja paypal i najważniejszych kart, front page jest łatwo edytowalny z poziomu panelu admina (użyłem ckeditor) - uorzystając z kilku tameplate'ów, produkty są łączone, kross kategoryzowane i inne...
Kod pisany był często "na wczoraj" więc na pewno są błędy/potwory spagetti - które mi umknęły.
Co proponujecie zmienić/dodać? Teraz oddelegowany jestem do innego projektu, ale niedługo będę miał za zadanie dokończyć "to", a skrypt będzie używany przy zleceniach "ecommerce", zanim to jednak nastąpi dodam search i paginację + tak zwane "wear with" dla strony produktu (polecane produkty z produktem x) + WASZE rekomendacje (o ile będą sensowne). Ogólnie kupa roboty dla 1 osoby, ale jak się sprawdzę to dostanę bolka do pomocy ;D.
Ps. jeżeli ktoś zechce założyć konto "vip" - przy wyborze rozmiaru była ładna tabelka... Ale ponieważ IE powodował błędy gdy radio miało "display:none", to to że tak powiem wywaliłem - jest brzydko