Mam takie pytanie...
Mam sobie kod taki przykładowy kod gdzie mi wyskakuje błąd paser "Parse error: syntax error, unexpected T_CASE in /var/www/virtual/hardcory.cba.pl/index.php on line":
for( $i = 1; $i <= 193; $i++ ) { $zapytanie = "CREATE TABLE $tablice[$i] (id int NOT NULL AUTO_INCREMENT, miasto varchar(50), ocena varchar(30), zalozyciel varchar(3), data varchar(20), PRIMARY KEY(id)) ENGINE = InnoDB CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;"; case "$tablice[$i]": break; }
Oczywiście jest ten kod wycięty z środka, ponieważ tylko w tym momencie gdzie znajduje sie "case "$tablice[$i]":" wyskakuje błąd.
A teraz kod gdzie nie wyskakuje mi błąd ale nie działa jak trzeba...:
for( $i = 1; $i <= 193; $i++ ) { $zapytanie = "CREATE TABLE $tablice[$i] (id int NOT NULL AUTO_INCREMENT, miasto varchar(50), ocena varchar(30), zalozyciel varchar(3), data varchar(20), PRIMARY KEY(id)) ENGINE = InnoDB CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_polish_ci;"; } case "$tablice[$i]": break;
... wspomniałem że nie działa jak trzeba, dlaczego? Ponieważ kod nie przyjmuje zmiennej i uznaje ją jako "default:" czyli w moim wypadku jakos strone główną.
I teraz mam prośbę do was...
Mianowicie o radę, jak zrobić by się nie narobić i nie wypisywać z 200 zmiennych do oddzielnego case'a tylko np. zrobić jakąś pętle i żeby raz napisać kod a nie bawić się tym...
Z góry bardzo dziękuje za pomoc!