Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bardzo wielki problem, d-m-y+H-m - jak napisac poprawnie???
Forum PHP.pl > Forum > PHP
szamo
Mam problem probuje wygenerowac skrypt, ktory odpowiadalby za wyswietlanie sie odpowieniego inluda na stronie w odpowiednim przedziale czasowym z dokladnoscia co do godziny, czy macie pomysla jak to przygotowac, licze na wasze pomysly smile.gif :? :?
kossa
Witam!

To co mi na szybko wpadlo do glowy...

Kod
$godzina = date("H");

//H - format 24h

//h - format 12h

if ($godzina == 12)

include (12.php);

albo

Kod
if (($godzina >= 12) && ($godzina <= 16))

include (12_17.php);

pozdrawiam
Kossa
szamo
Hmmm.... juz mi to cos podpowiada, ale gdzie mam tu dokladna date?? sad.gif i tak wogole jakbyscie mogli moi drodzy to gotowca bym poprosil na meila sad.gif sad.gif sad.gif wielkie dzieki z gory biggrin.gif
kossa
Napisz dokladniej jak rozumiesz przedzial czasowy...

ja to opisalem Tobie w zaleznosci od godziny...

Kossa
szamo
Dokladnie Panowie to chodzi mi oto zeby np. od 14.03.2003 od godz. 14.00 wyswietlal mi sie includ z numerem 14 az do 18.03.2003. do godziny 15.00, a nastepnie od tej ostatniej daty (czyli 18.03.2003 z godziny 15.00) wyswietlal sie naztepny includ do daty 24.03.2003 10.00, wiecie taka pentla smile.gif biggrin.gif naprawde z gory dziekuje wszystkim za pomoc laugh.gif
scanner
Szkic:
Kod
$co_kiedy = array(

'rrrr-mm-dd gg:mm' => 'inklud1.txt',

'rrrr-mm-dd gg:mm' => 'inklud2.txt',

'rrrr-mm-dd gg:mm' => 'inklud3.txt'

);

$teraz = date('Y-m-d H:i');

include($co_kiedy[$teraz]);
Oczywiscie nie jest to gotowiec, tylko moja wskazówka, która może nie działać w tej formie. Piszę z głowy bez sprawdzania smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.