Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak przesłać zdjęcie w e-mailu, aby Gmail zawsze je wyświetlał?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
vesolovski
Otrzymuję mailingi, dla których w Gmailu nie ma opcji "Wyświetlaj obrazy", tylko wszystkie obrazy są od razu wczytywane.

Źródło tych obrazów jest na przykład takie:
http://mail.google.com/?ui=2&ik=fc277d...disp=emb&zw

Jak przesłać przy pomocy php najlepiej funkcją mail() zdjęcie, aby "dostało się" ono na serwery Google i było z nich wczytywane (jak powyżej), niż ładowane z serwerów zewnętrznych, dla których to zdjęć należy kliknąć "Wyświetlaj obrazy" ?

Pozdrawiam!
markonix
Po prostu zdjęcie jest załącznikiem.
Ma to też inną zaletę - mail w kliencie bez dostępu do internetu będzie wyświetlany normalnie.

Swiftmailer ma taką możliwość załączania grafik, pewnie phpmailer też choć osobiście nie testowałem.
vesolovski
Dzięki za odpowiedź.

Właśnie zdjęcie nie jest załącznikiem - innymi słowy mail nie ma "spinacza" - załączników brak.

Próbowałem tak zrobić, ale przed wysłaniem maila nie można poznać adresu zdjęcia, który później wkleiłoby się w treść maila. To chyba jest inaczej zrobione, ale nie mam pewności.

Zrobiłem teraz test - wysłałem zdjęcie do siebie w załączniku, skopiowałem jego adres (już na serwerze Google), wstawiłem do innej, nowej wiadomości zdjęcie do tekstu (o źródle skopiowanym z załącznika poprzedniego maila), i wysłałem (czyli to zdjęcie było już na serwerze Google), ale Gmail i tak go nie wyświetla do czasu kliknięcia "Wyświetl obrazy".

Nie mogę tego rozgryźć, ale kilka firm PR przesyła mi (spamerskie smile.gif) maile, w których właśnie tak wczytywane są obrazy, jak opisałem w poprzednim poście.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.