Witam,
mam pewien problem z edycją plików JS w Eclipse PDT w momencie gdy linia kodu jest dość długa i musi zostać użyty poziomy scroller. Przy wpisaniu jakiegokolwiek znaku program sam przewija poziomy scroller do pozycji początkowej - ale tylko gdy w kodzie nie ma żadnych błędów. Podejrzewam że może to być skutek jakiegoś działania widoku Outline.
Nie jest to problem jednego projektu czy jednego systemu operacyjnego. To samo dzieje się w moim własnym projekcie (na moim komputerze z Win7) i na całkiem niezależnym projekcie w pracy (WinXP).
Co ciekawe to samo jest na Zend Studio.
Podczas edycji plików PHP/HTML/CSS tego nie ma.
Czy ktoś kiedyś spotkał się z czymś takim? Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.
everth
20.06.2011, 23:09:10
Jeśli to domyślny edytor JS w Eclipse Helios to radzę ci go wymienić na jakiś inny (np. Aptany). Możliwe że tylko ja tak mam ale przy każdorazowym walidowaniu kodu w tym edytorze ilość użytej pamięci skacze o połowę (a przy użyciu G1GC system siada z powodu niekontrolowanego wycieku pamięci). To znaczy że coś zostało zj*bane po stronie walidatora JS w tym edytorze, edytor JS w Aptanie działa gładko a przy tym ma parę użytecznych ficzerów (ograniczone wspomaganie jQuery). Używam jego a z domyślnym edytorem JSa w PDT dałem sobie spokój.
Dzięki za pomoc. Przy Aptanie już przestało wariować, ale niestety teraz nic nie pokazuje się w Outlinie podczas edycji plików js. Może muszę nad tym trochę posiedzieć, bo pewnie da się to jakoś skonfigurować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.